mikolaj89 Napisano 25 Lipca 2014 Napisano 25 Lipca 2014 Witam, Jestem posiadaczem roweru Scott Aspect30 VB 2011. Niestety niespełna 3 miesiące po zakupie roweru byłem zmuszony wyjechać na 2 lata za granicę i rower po przejechaniu ~1000km stał nieużywany w garażu. Jako ,że w końcu mogę wrócić do rowerowego rzemiosła, oddaję rower do serwisu na generalny przegląd i smarowania i przy okazji nadarza się okazja do wymiany paru elementów. Na pierwszy rzut idzie amortyzator. Obecnie jest to Suntour XCR LO, który po moich jazdach ( 115 kg i 2,00m wzrostu - planuję z wagą zjechać maksymalnie do 105 kg) okazał się niewystarczający - szczególnie przy ostrzejszych zjazdach. Myślę o amortyzatorze Suntour Raidon, ale strasznie dużo naczytałem się o RS Rebie, z tym ,że przewyższa mój budżet dosyć mocno I tutaj pojawia się pytanie. Czy warto inwestować w RAIDONA, ew. w jakąś inną pozycję z przedziału do~800zł ,czy dozbierać do czegoś innego. Styl jazdy to głównie ostrzejsze XC (nie jakiś super hardkor, ale powoli chcę się szykować do maratonów ). Pozdrawiam,
szybkilopez Napisano 25 Lipca 2014 Napisano 25 Lipca 2014 Przydałby się ze sztywną ośką, ale jak masz koło standardowe 9mm to i piasta byłaby do wymiany, ale warto.
mikolaj89 Napisano 25 Lipca 2014 Autor Napisano 25 Lipca 2014 Piastę tak czy siak będę musiał zmienić, bo planuję również założenie hebli hydraulicznych w tym rowerze (nie myślę o kupnie nowego ,bo bardzo odpowiada mi rama tego SCOTT'a oraz generalna "wygoda użytkowania"), a z tego co się orientuję i pamiętam to obecna nie ma możliwości montażu tarcz - w domu będę w niedzielę ,to zobaczę. Dokładny model roweru, który posiadam : http://www.scott.pl/product.php?id_cat=394&id_prod=2035 O jakiej piaście w tym wypadku powinienem myśleć ?
szybkilopez Napisano 25 Lipca 2014 Napisano 25 Lipca 2014 Np. coś takiego http://allegro.pl/piasta-novatec-nt-d811sb-15-15mm-qr15-32h-156g-i4370347162.html pod ośkę QR15. Zdecydowanie poprawi sztywność koła, amortyzatora przy Twojej wadze.
mikolaj89 Napisano 25 Lipca 2014 Autor Napisano 25 Lipca 2014 Ok, żebym wszystko sobie w głowię poukładał , bo niestety ekspertem rowerowym (jeszcze) nie jestem Dla zwiększenia sztywności potrzebuję piastę o grubszej ośce, np. tą http://allegro.pl/piasta-novatec-nt-d711sb-15-15mm-qr15-32h-144g-i4370347865.html (w sumie nie wiem czym się różni od podanej wcześniej, poza kolorem i ceną ,ale ten niebieski totalnie nie klei mi z rowerem, a z tego co widzę to też ma 15mm ośkę). Zaplatanie na nowej piaście i wymiana amortyzatora (np RS RECON - porozglądam się jeszcze, choć zanosi się ,że zgromadzę funduszę na REBĘ ;} ). Kolejne podstawowe pytanie ,czy fakt ,że rower ma na razie założone V-braki nie przeszkadza w niczym ,czy muszę równocześnie wymienić na tarczę, bo na V-kach to nie pochula ?
Mod Team sznib Napisano 26 Lipca 2014 Mod Team Napisano 26 Lipca 2014 w sumie nie wiem czym się różni od podanej wcześniej, poza kolorem i ceną Wagą, panocku, wagą Kolejne podstawowe pytanie ,czy fakt ,że rower ma na razie założone V-braki nie przeszkadza w niczym ,czy muszę równocześnie wymienić na tarczę, bo na V-kach to nie pochula ? Większość nowych amortyzatorów nie ma piwotów do V-ki, więc od razu musisz hamulec dokupić. SLXy na metalowych klockach będą ok, a kosztują jedyne 270pln: http://virtualbike.pl/pl/p/Hamulec-tarczowy-Shimano-SLX-675-z-radiatorem-zestaw-przod/1532 do tego tarcza 180 i bezie ok.
mikolaj89 Napisano 27 Lipca 2014 Autor Napisano 27 Lipca 2014 No niestety Moje plany spaliły chwilowo na panwce...wczoraj dorobiłem się urazu ścięgna biodrowo-udowego Ale nie ma co, trzeba skupiać się na pozytywnych stronach mam sporo czasu teraz na modernizację mojego SCOTT'a Na pierwszy rzut idzie siodełko (firmowe jest za wąskie na mój "szeroki" tyłek ), następnie wymiana hamulców na hydrauliki - przód i tył, równolegle zmiana piast. Następnie wymiana amorka i pedałów na SPD. Przez 2 miesiące, które lekarz zalecił na odpoczynek powinno sie udać wszystko skończyć Przez zimę się przygotować dam radę i w przyszłym roku mam nadzieję ,że spotkamy się na maratonach A wracając do tematu amortyzatora. Zauważyłem ,że różnica cenowa NOWYCH RS Reby ,a Recona nie jest piorunująco duża. Generalnie warto dokładać do Reby, czy nie zauważę jakieś kolosalnej różnicy między Reconem ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.