Joseito Napisano 14 Lipca 2014 Napisano 14 Lipca 2014 Witam, Dwa dni temu biegałem po górach ( okolice Babiej góry ) przebiegłem ok. 10km w czasie coś ponad 1h. Przed bieganiem zrobiłem króciótką rozgrzewkę i pobiegłem. Od tego czasu mam zakwasy od początku nóg aż po kolana, ledwie co chodzę Robiłem masaż ale to nic nie dało, co polecacie mi jeszcze zrobić, moze jakies masci ?
gajutrw Napisano 14 Lipca 2014 Napisano 14 Lipca 2014 Sauna A tak po za tym to dnia nastepnego powinienes to delikatnie rozbiegac aby ruszyc kwas, po tym seans w saunie i wracasz do zywych
adhed Napisano 14 Lipca 2014 Napisano 14 Lipca 2014 To nie są zakwasy, bo często ludzie to mylnie nazywają, ale zakwasy mijają bardzo szybko od zakończenia wysiłku. Jeśli boli Cię to już tak długo, to masz mikrouszkodzenia mięśni, musisz poczekać aż się zregenerują. Jakieś maści może pomogą, ale nie stosowałem nigdy
Joseito Napisano 14 Lipca 2014 Autor Napisano 14 Lipca 2014 Sauna A tak po za tym to dnia nastepnego powinienes to delikatnie rozbiegac aby ruszyc kwas, po tym seans w saunie i wracasz do zywych Na wsi nie ma sauny
gajutrw Napisano 14 Lipca 2014 Napisano 14 Lipca 2014 Hm sam mieszkam na wsi, i saune mam kilkanascie km od siebie. A Ty?
Joseito Napisano 14 Lipca 2014 Autor Napisano 14 Lipca 2014 A nawet nie wiem jakoś nie interesowałem sie tym Ale boli f**kk xd
gajutrw Napisano 14 Lipca 2014 Napisano 14 Lipca 2014 Ale pomaga. To byl Twoj pierwszy bieg ze masz takie problemy?
Joseito Napisano 14 Lipca 2014 Autor Napisano 14 Lipca 2014 Pierwszy po górach bo zawsze po asfalcie biegałem, a teraz pierwszy raz wkroczyłem do szlaków w górach.
redbull1 Napisano 14 Lipca 2014 Napisano 14 Lipca 2014 miałem to samo ,najlepiej według mnie odpocząć 2 dni , polecam używać carbo ,szybko regeneruje miesnie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.