Skocz do zawartości

[sklep stacjonarny] Sela Bike Kartuzy

ketrab5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pojawiło się w ad absurdum, powiedzieliście by zamieścić też informacje w tym dziale...

Adres sklepu:

ul. Kościuszki 13

Kartuzy

Akcja dzieje się w sklepie rowerowym 

Jako, że chciałem przyciąć kierownice o 3 cm po każdej stronie i nie robić tego "w powietrzu", udałem się do sklepu rowerowego + serwis w kartuzach

[ja]- Dzień dobry chciałbym skrócić kierownicę.

[kierownik sklepu(!)]- Ale jak to skrócić?

[J]- Po 3 cm z obu stron.

[K]-Yyyyy...ale do czego ta kierownica?

[J]-Do roweru.

[K]- Yyyyy...ale to do BMXa? (k*rwa przyniosłem prostą kierownicę) Do MTB? Bo wie Pan u nas to bardziej chcą szersze kierownice, albo kupują, albo spawają. ( O_o o j*prdl)

Wycofałem się, ale potrzebowałem gripy, więc pytam ekspedientkę:

[J]- A mają Państwo uchwyty, chwyty...gripy z kołnierzem, białe lub w innym kolorze?

[E]- Mamy takie i wyciąga mi 12 cm zwykły (bez kołnierza) chwyt biało- czarny.

[J]- (lekko podirytowany) A z kołnierzem?

[E]- Niestety nie. Ale jutro szef sprowadzi.

[J]- Dobrze to do widzenia.

Wychodząc rzuciłem okiem po regale, który stał przy ścianie za kasą i dostrzegłem około 30 opakowań gripów DARTMOOR 15 cm w różnych kolorach z kołnierzami. Pomimo tego, że obsługa sklepu zniszczyła moją wiarę w ludzi, postanowiłem się przygotować do następnej rozmowy.

Dziś wchodzę do tego (jedynego w okolicy!(miasto + pobliskie wsie)) sklepu i pan pyta ekspedientkę:

[P]-Ma pani może kolce,piny do pedałów platformowych?

[E]-Yyyyy...(widać silną walkę umysłową) O takie coś co się zakręca przy oponie panu chodzi?

I pokazuje na plastikową zakrętkę na wentylu. Prawie się udusiłem, gdy starałem się powstrzymać śmiech.

Klient wyszedł. Zaczyna się moja rozmowa:

[J]- Dzień dobry! Byłem u państwa wczoraj, czy szef przywiózł dziś chwyty.

[E]- Eeeee....(trybi trybi[wiem, że nie trzeba pamiętać każdego klienta, ale trybiła dobre kilka minut,a mi tylko o chwyty chodziło])AAA to pan. Yyyyy...nie, ale mówił, że gdzieś je mieli i teraz ich poszukają.

[J]- A jakie ma Pani inne uchwyty od tych co mi Pani wczoraj pokazywała?

[E]- Te. (i wyjmuje ten sam chłam co wczoraj) Ale to mają być skręcane? (chryste....)

[J]-Hmm.(jedyna myśl: "Bądź miły!") A może ma pani takie chwyty do BMX(wiedziałem, że te słowa wszystko zmienią)?

[E]- (OLŚNIENIE)Tak tak tak (ohh jaka radość maluje się na tej twarzy) tutaj mamy. ( Boziu droga przecież Cię kobieto przed chwilą pytałem o INNE chwyty!)

Olałem to jakiej są firmy, kupiłem. No i teraz kolejne pytanie:

[J]- A co z tym zwężaniem kierownicy?

[E]- A to proszę tędy, w prawo i po schodach w dół.

Poszedłem no i pojawił się ukochany specjalista-majster-kierownik

[K]- I co na pewno chcesz skracać tą kierownice? ( z wyraźną pogardą)

[J]- Tak.

Na co podchodzi do mnie jakiś młody chłopak(można nazwać stażysta) i pyta:

[M]-A do jakiego to roweru? MTB?

[J]- Do roweru szosowego, tylko, że z napędem nazywanym ostre koło. (niestety nie wiedział o co chodzi)

Oczywisty dla mnie jest fakt, że nie każdy musi wiedzieć co to jest ostre koło, ale "na serwisie" była inna perełka. Nie jestem w stanie określić czy to był 29er czy może 650b, lecz był "nowy". Dlaczego w cudzysłowiu? Ponieważ NAPOMPOWANE tylne koło było tak krzywe, że widziałem z odległości 5m, bicie góra- dół i w prawo. 

Nigdy w życiu nie widziałem tak krzywego koła w rowerze używanym, a co dopiero w nowym.

Nie polecam tego sklepu nikomu, serwisu tym bardziej. Dodam tylko, że na zakończenie usłyszałem:

(kierownik do pracownika) - Słuchaj, byłem na targach i 26 już zdechły. Nikt nie produkuje.

Skłoniło mnie to do zastanowienia, czy rzeczywiście tak jest czy nie, więc fajnie by było jakbyście mnie uświadomili.

Napisano

Powinniem u nich kupić ten "pin" co pani ekspedientka proponowała i pozwać, bo mi produkt niezgodny z opisem sprzedała :D

Ale śmieszniej by było jakbym dał do wyregulowania przerzutki w ostrym kole :D (bo mi coś nie działa :D) takiej piasty to na oczy nie widzieli :D

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...