Skocz do zawartości

[siodło] pomoc w identyfikacji siodełka Accent (Monza czy Derry?)

pankierownik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem!

Wpadło mi w ręce siodełko Accenta, niestety nie ma na nim żadnego oznaczenia pozwalającego namierzyć jaki to model. Wygląda jak Derry (męskie) lub Monza (damskie).

Monza ma niby szerokość 150 a Derry 140 jednak tutaj szerokość jest pośrodku tych dwóch.

Długość mierzona między krańcowymi punktami wynosi ~272mm (Derry ma 272mm) natomiast mierzona w osi siodła wynosi ~255mm (Monza ma 255mm)

Prośba do posiadaczek/posiadaczy któregoś z tych modeli o pomoc w identyfikacji.

Interesuje mnie długość mierzona w osi siodła i/lub między krańcami siodła (jak na załączonej grafice)

Z góry dziękuję za pomoc.

post-142511-0-87917900-1404415259_thumb.jpg

Napisano

Accent Derry, kupione z dwa tygodnie temu:

- zielone oznaczenie - 255mm

- pomarańczowe - 272mm

Z wymiarów co podałeś to chyba Accent przeszedł na model unisex, lol

Napisano

Przepraszam, nieprecyzyjnie się wyraziłem.

Pomiary u mnie są identyczne jak u ciebie natomiast to producent podaje wymiar 255mm długości dla Monza i 272mm długości dla Derry.

Po prostu nie miałem pewności o którym wymiarze pisze producent, wychodzi na to, że jest ten "pomarańczowy" czyli mierzony między krańcowymi punktami.

Dzięki wielkie za informację!

Napisano

Kupilem ostatnio do siebie derry a do dziewczyny monze. Gdyby nie naklejki na opakowaniu nie łatwo byłoby je rozpoznac. Jak są obok siebie to monza optycznie wyglada na szersza ;) Moge poprosic dzieeczyne zeby zmierzyla swoje siodelko jak chcesz ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...