Skocz do zawartości

[kaseta] Rzadka/stara kaseta 9b

jogi109

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie.

W lokalnym sklepie mogę kupić kasetę srama za 159 zł, na pająku 4-ramiennym, 9b. Na opakowaniu napisane jest- pg-990, 9.0 oraz SA2006. Pająk jest czarny, w taki ciekawym kształcie. Nie jestem pewien, ale chyba coś takiego. http://www.dobrerowery.pl/kaseta-pg-990-11-34-9b-9-0?gclid=CNWyqM3EpL8CFfMgtAodbRoA5Q

Możliwe, że uda mi się zejść gdzieś do 140 zł. W tej cenie mogę mieć Deore lub SLX. Warto brać tego Srama?

Napisano

Jeśli miałbym brać SLX'a w tej cenie co podana na tej stronie lub ciężkawe Deore to wolałbym jednak PG-990 w pieniądzach jakie deklarujesz.

Napisano

Troche dawno był pisany ten artykuł. Poza tym autor wspomina, że na 7.0 i 9.0 przejechał znacznie mniej. Miałem brać Deorke za 100zł, ale gdyby ta była wiele wytrzymalsza, to nie zawahałbym sie i dał te 50 zł więcej.

• Mod Team
Napisano

To stara kaseta jeszcze 9.0, wiec bierz, na pewno będzie bardziej trwała niż dzisiejsze porównywalne konstrukcje.

Napisano

Żeby mi sie to ładnie ścierało, tj łańcuchy wyciagały równomiernie ze zużyciem kasety, tak bym w nastepnym życiu wymienił razem, to ile C9-ątek do tego zakupić? 20 :P? Używam raczej wszystkich trybów, bardzo często zmieniam przełożenie.

• Mod Team
Napisano

A w czym ma to przeszkadzać ? shimano stosowało 11-32 na 4 ramiennym a 11-34 na 5 ramiennym. Osobiście bardziej mi sie podoba opcja na 5 ale 4 będzie lżej :P

Jednak nadmienię że była sytuacja iż kaseta X0 na pająku i łańcuch c9 sie nie dogadywały najlepiej, nowe ofc. łańcuch skakał na 11t.

Napisano

Ostatnio wymieniliśmy u mojej narzeczonej,PG990 po ponad 10tys km zrobione na jednym łańcuchu XTR. Założony ponownie ten sam zestaw.

Napisano

Ja mam pierwszą rzecz srama,kasete 1030 10s,w przeciwieństwie do shimano lżejsza,pojedyńcze koronki,mozna wymienic w razie coś,łatwiej się czyści itd.
Mógłbyś podać jakiś adres gdzie można kupić osobne koronki do tek kasety? To rzadkość.
Napisano

Jeśli jest to jakieś tworzywo sztuczne to jest to Grilon - poliamid, który jest dużo trwalszy niż plastik (skądinąd polimer wyinylowy) i wykorzystywany z przemyśle np do produkcji stołów roboczych czy... kół zębatych. SRAM wykorzystuje go dość szeroko w swoich komponentach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...