Skocz do zawartości

[5000 zł ] szosowo-przełajowy , zakup w ciemno

elvvis

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , poszukuje czegoś na czym mógłbym dość sprawnie poruszać się po Wrocławiu , a od czasu do czasu wsadzić w bagażnik samochodu i pojeżdzić po bardziej dogodnych drogach pozamiejskich. I wybór padł na rower crossowy/przełajowy , tak mi się przynajmniej wydaje. Mój budżet do około 5000 zł . 

Znajomy polecił mi rower z Wysp , planet X , sam kupował u nich triatlonowy na którym ukonczył Ironmana , bardzo zadwolony i nie miał ze sprzetem najmniejszych problemów. Według niego stosunek cena/jakość bardzo dobry. Przejżałem ich oferte i znalazłem to :

http://www.planetx.co.uk/i/q/CBPXXLS105/planet-x-xls-shimano-105-cyclocross-bike

osprzęt 105 , tarczowe hamulce , rama w carbonie (pewnie jakaś chińszczyzna)

Co myślicice ?

Jest jednak problem. Nie będzie mozliwości namacalnego potiwerdzenia dopasowania do tego roweru.

Mój wzrost to 190 cm , noga podłoga-krocze 86 cm , wydaje mi się ,że trzeba by było myśleć o wersji XL i ewentualnie wybrać wersję z krótszym mostkiem  ?

Warto pakować się w taki interes ? Czy znajdzie się jakaś lepasza alternatywa w Polsce ?

Pozdrawiam.

Napisano

W sumie Kona jake the snake też godny uwagi . Ale chyba pojde w stronę planet X . Czy przy podanych przez mnie wymiarach mogę zaryzykować ramę 59 ? Wczoraj byłem w decathlonie , wiem , że ramy różnią się geometrią , ale przymierzyłem się do B/Twin 57 szosówki i jakoś mi się tak ciasno na niej siedziało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...