elvvis Napisano 29 Czerwca 2014 Napisano 29 Czerwca 2014 Witam , poszukuje czegoś na czym mógłbym dość sprawnie poruszać się po Wrocławiu , a od czasu do czasu wsadzić w bagażnik samochodu i pojeżdzić po bardziej dogodnych drogach pozamiejskich. I wybór padł na rower crossowy/przełajowy , tak mi się przynajmniej wydaje. Mój budżet do około 5000 zł . Znajomy polecił mi rower z Wysp , planet X , sam kupował u nich triatlonowy na którym ukonczył Ironmana , bardzo zadwolony i nie miał ze sprzetem najmniejszych problemów. Według niego stosunek cena/jakość bardzo dobry. Przejżałem ich oferte i znalazłem to : http://www.planetx.co.uk/i/q/CBPXXLS105/planet-x-xls-shimano-105-cyclocross-bike osprzęt 105 , tarczowe hamulce , rama w carbonie (pewnie jakaś chińszczyzna) Co myślicice ? Jest jednak problem. Nie będzie mozliwości namacalnego potiwerdzenia dopasowania do tego roweru. Mój wzrost to 190 cm , noga podłoga-krocze 86 cm , wydaje mi się ,że trzeba by było myśleć o wersji XL i ewentualnie wybrać wersję z krótszym mostkiem ? Warto pakować się w taki interes ? Czy znajdzie się jakaś lepasza alternatywa w Polsce ? Pozdrawiam.
mklos1 Napisano 29 Czerwca 2014 Napisano 29 Czerwca 2014 Myślę, że nie znajdziesz nic lepszego w tej kwocie, tym bardziej w Polsce.
elvvis Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Napisano 29 Czerwca 2014 W sumie Kona jake the snake też godny uwagi . Ale chyba pojde w stronę planet X . Czy przy podanych przez mnie wymiarach mogę zaryzykować ramę 59 ? Wczoraj byłem w decathlonie , wiem , że ramy różnią się geometrią , ale przymierzyłem się do B/Twin 57 szosówki i jakoś mi się tak ciasno na niej siedziało.
Darek14 Napisano 29 Czerwca 2014 Napisano 29 Czerwca 2014 Jak spojrzysz na geometrię to zobaczysz tabelkę, w której Planet X podaje rozmiar roweru do wzrostu.
elvvis Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Napisano 29 Czerwca 2014 okej , zamówiony , niestety okres oczekiwania u nich spory bo 3 tygodnie, jak dojdzie opisze wrażenia
Mod Team Maniak Napisano 29 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 29 Czerwca 2014 Dobry wybór koniecznie zdaj relacje jak już trochę pojeździsz.
erzurum Napisano 29 Czerwca 2014 Napisano 29 Czerwca 2014 i zrób sporo zdjęć, nie ma wielu informacji o tych rowerach
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.