Trickster Napisano 28 Czerwca 2014 Napisano 28 Czerwca 2014 Cześć, mam taki problem - gdy kręcę pedałami o jeden pełny obrót mam moment w którym łańcuch w pozycji 3 (przednia przerzutka i na 9 tylna), nie ociera o przerzutkę i jest odstęp łańcuch-przerzutka około 3-4mm i zanim zrobię pełny obrót jest pozycja w której łańcuch ociera o przerzutkę. Co może być tego problemem? Rower to Rockrider 520, kupiony około 2 tyg. temu.
Keke Napisano 28 Czerwca 2014 Napisano 28 Czerwca 2014 Krzywy blat, gdy obracasz korbą to patrząc z góry sprawdź czy nie ósemkuje. Jeśli tak to jest albo krzywy, a może nie dokręcony. jeśli możesz to reklamuj
Mod Team Puklus Napisano 28 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 28 Czerwca 2014 Zdejmij łańcuch z korby, np zawieszając go na osi suportu lub jak masz spinke to zdejmij całkiem i zakręć korbą, jak jest krzywa będzie widać.
Belmond Napisano 28 Czerwca 2014 Napisano 28 Czerwca 2014 Witam, to mój pierwszy post tutaj. Do niedawna miałem ten sam rower. Rower super ale wracając do tematu. Miałem dokładnie ten sam problem (!) Starałem się to wyregulować. NIeskutecznie, gdyż odkryłem, że tarcze falują. Próbowałem je dokręcić. Nic to nie dało. Kupiłem nawet nową przerzutkę (skoro reszta jest acera kupiłem acera). Zamontowałem i nic to nie dało. Nieco poirytowany zawiozłem rower do serwisu decathlon. Diagnoza była szybka. Faktycznie krzywo pracujące tarcze i propozycja: próba wymiany korby lub wymiana sprzętu, Hmm, jako, że byłem w pracy i na chwile się wyrwałem z rowerem, stwierdziłem że wpadnę po południu. Przez dzień przemyślałem sprawę i po powrocie podjąłem decyzję, że chcę zwrócić rower i wymienić na inny. No i mam rockridera 8.1. Zaskoczony jestem Twoim postem, bo to oznacza, że problem nie jest jednostkowy...A korba w rockrider 520 prawdopodobnie jest niewypałem
Trickster Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Napisano 29 Czerwca 2014 Nigdy więcej Decathlonu, ich serwis to jakaś masakra. Chcieli wymienić na coś kompletnie innego, jedna strona korby inna, druga inna, dali do tego jakąś "po przeżyciach", łapię za rower - nie wyregulowana przerzutka przednia. Serwisant bez słowa wymienił części, nie powiedział na co, nie wyregulował nic i po prostu poszedł z powrotem do swojej jaskini bez słowa.
Belmond Napisano 29 Czerwca 2014 Napisano 29 Czerwca 2014 Zwróć rower. Ja tak zrobiłem. Wez 540 albo 8.1
Trickster Napisano 1 Lipca 2014 Autor Napisano 1 Lipca 2014 A tak się zastanawiam, koleś w serwisie wymienił mi na nową, ta również ma lekki odchył - nie jest perfekcyjnie prosta - ale nie przeszkadza w jeździe ani o nic nie ociera, wychylenie na poziomie 1mm-2mm. Czy jazda z taką korbą, mimo tego, że nie ociera o nic - może coś spowodować? Koleś w serwisie powiedział, że póki nie przeszkadza w niczym to można spokojnie jeździć. Korba to: MIRANDA BETA BLACK aluminium 22x32x42 chainset
turysta Napisano 1 Lipca 2014 Napisano 1 Lipca 2014 Nie powinno się nic stać jeżdżąc z lekko falującym blatem korby. Ale w każdej chwili może się to pogłębić i będzie obcierało.
borsooq Napisano 3 Lipca 2014 Napisano 3 Lipca 2014 Też tak mam w swoim rowerze. Korbę mam Truvativ FIVED. Sam składałem i wydawało mi się, że to jest normalka. Przerzutkę udało mi się wyregulować, ale na twoim miejscu bym to reklamował, skoro rower nowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.