miecio_biker Napisano 27 Czerwca 2006 Napisano 27 Czerwca 2006 Witam sa mi potrzebne jakies mocowania do przewodu hydraulicznego do ramy. Dokladnie jest to przewod Shimano. Znalazem w instrukcji Shimano cos takiego : Ludzie pomozcie mam hamulce a nie moge ich zalozyc chce zeby to jakos wygladalo na rowerku . Jak ktos wie gdzie mozna kupic to z gory dzieki. pozdr.
MrJ Napisano 27 Czerwca 2006 Napisano 27 Czerwca 2006 Eee... na temat tych uchwytów nic ci nie powiem, ale za to jest skuteczna metoda partyzancka: przejść się do Obi albo Castoramy i kupić sobie plastikowe objemki (sprzedawane zwykle po 10-50 szt, zależy od długości) i nimi zamocować przewód - ja tak mam (w ramie miałem tylko uchwyty do tarcz, a używam V-brakeów) i nie narzekam.
czaja188 Napisano 28 Czerwca 2006 Napisano 28 Czerwca 2006 Tylko jest jedna wada tych obejm. Gdy przewod pracuje, obciera o rame i zdziera lakier. Ale wystarczy ze przykleisz kawałek taśmy izolacyjniej i sprawa załatwiona.
neo6 Napisano 28 Czerwca 2006 Napisano 28 Czerwca 2006 wystarczy odrobine pomyslec, dodatkowe mocowania nie sa konieczne, pomysł z tasma izolacyjna i obejmami jest bardzo dobry, co kto woli..
miecio_biker Napisano 28 Czerwca 2006 Autor Napisano 28 Czerwca 2006 Ja tam wole miec zrobine tak jak ma byc a nie tak na odp.....l Bez obrazy ale lubie jak cos ladnie wyglada. Sa gdzies takie mocowania??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.