nommage Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 Witam, chcę kupić rower do jazdy głównie, że tak powiem krajoznawczej (szuter, las czasami szosa). Jednak jestem kompletnym laikiem w klimatach rowerowych, stąd moja prośba o pomoc w zakupie. Ogólnie chciałbym kupić coś używanego na w miarę rozsądnych podzespołach. Mam możliwość zakupić model Airline Infinity Authora z roku 2006 i 2008. Czy może rozsądniej jest zakupić z podobnym osprzętem (Deore, LX itd). Z tym, że jeden jest niekompletny i na zdjęciach wydaje się lekko zmęczony (m.in. brak kół). Czy jest to sensowny wybór? Pzdr.
nommage Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Napisano 26 Czerwca 2014 Naprawdę nikt nie jest w stanie napisać nic konstruktywnego na ten temat?
PjeseczeQ Napisano 26 Czerwca 2014 Napisano 26 Czerwca 2014 chcę kupić rower do jazdy głównie, że tak powiem krajoznawczej (szuter, las czasami szosa). Jednak jestem kompletnym laikiem w klimatach rowerowych Dozbieraj z pięć stów i na miejscu u dealer'a Kross'a kup jakiegoś trekkinga (seria Trans) na kasecie. Najsłuszniejsza opcja. Nie będziesz musiał załatwiać ew. problemów na odległość/przez allegro, ani nie władujesz się na minę (używki). Najlepiej jakbyś sobie ucelował model Trans Pacific + zbił u dealer'a trochę z ceny do ~1600.
nommage Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Napisano 26 Czerwca 2014 Dozbieraj z pięć stów i na miejscu u dealer'a Kross'a kup jakiegoś trekkinga (seria Trans) na kasecie. Najsłuszniejsza opcja. Nie będziesz musiał załatwiać ew. problemów na odległość/przez allegro, ani nie władujesz się na minę (używki). Najlepiej jakbyś sobie ucelował model Trans Pacific + zbił u dealer'a trochę z ceny do ~1600. Dzięki wielkie za odpowiedź. Z tym, że ten rower bez kół sprzedaje kumpel (też laik), który rower odziedziczył (był to zapasowy rower pasjonata). Woła za niego 650 zł. Stąd moje lekkie wahanie co do używki, nowego.
PjeseczeQ Napisano 26 Czerwca 2014 Napisano 26 Czerwca 2014 Jak napęd nie zmasakrowany to można by się zastanowić... Bo laicy zbyt często o napęd nie dbają.
nommage Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Napisano 26 Czerwca 2014 Jak napęd nie zmasakrowany to można by się zastanowić... Bo laicy zbyt często o napęd nie dbają. No właśnie rowerem jeździł tylko ówczesny właściciel, pasjonat i dzik rowerowy;). Mam parę zdjęć tego roweru, mógłbyś ocenić ten rower, chociaż pobieżnie?
PjeseczeQ Napisano 28 Czerwca 2014 Napisano 28 Czerwca 2014 Wstaw tutaj kilka poglądowych i zdjęcia zębatek do przyklejonego w dziale napęd.
Mod Team Maniak Napisano 28 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 28 Czerwca 2014 Odnośnie roweru w tej cenie, jest 160 stronicowy wątek do poczytania: http://www.forumrowerowe.org/topic/14497-1000zl-rower-mtb/ oraz masa innych wątków. Z racji, że jesteś laikiem powinieneś 3x się zastanowić czy jest sens pakować się w używany rower. Nie będziesz umiał ocenić jego stanu przy zakupie. Całkiem prawdopodobne, że nie wszystko będzie dobrze działać, czy będziesz w stanie sobie z tym poradzić? Przemyśl to dobrze.
nommage Napisano 4 Lipca 2014 Autor Napisano 4 Lipca 2014 Odnośnie roweru w tej cenie, jest 160 stronicowy wątek do poczytania: http://www.forumrowe...00zl-rower-mtb/ oraz masa innych wątków. Z racji, że jesteś laikiem powinieneś 3x się zastanowić czy jest sens pakować się w używany rower. Nie będziesz umiał ocenić jego stanu przy zakupie. Całkiem prawdopodobne, że nie wszystko będzie dobrze działać, czy będziesz w stanie sobie z tym poradzić? Przemyśl to dobrze. Ciągle czytam, sprawdzam i mam mętlik w głowie, w zasadzie ile ludzi tyle opinii. No i z racji tego, że się ciągle zastanawiam szukam porady. Na tę chwilę wiem jedno, że chcę crossa. Tak myślałem, że nawet jeśli bym sobie nie poradził sam, to byłbym skłonny dorzucić drugie tyle do ceny roweru w serwisie (jeśli oczywiście gra byłaby warta świeczki). Wstaw tutaj kilka poglądowych i zdjęcia zębatek do przyklejonego w dziale napęd. Tutaj link do fotek: http://plus.google.com/u/0/photos Pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.