Trickster Napisano 16 Czerwca 2014 Napisano 16 Czerwca 2014 Cześć, mam problem z tylnimi przerzutkami - czasami przednimi. Rower - Rockrider 520, zakupiony ledwo tydzień temu. Gdy zmieniam przerzutki jadąc czasami nie chcą wskakiwać do końca, jest przez chwilę trekotania, trochę chrzeszczy nagle wskakuje, jadę normalnie - mija z 15 sekund i potem nagle czuję sekundowy luz w pedałach, coś w rodzaju "zrywu" i po chwili zaczyna normalnie chodzić - do następnej zmiany przerzutki.
siemalysy Napisano 16 Czerwca 2014 Napisano 16 Czerwca 2014 Trzeba wyregulować. Wpisz w wyszukiwarce YouTube "regulacja przerzutki tylnej" albo przedniej i filmiki fajnie pokazują jak to robić. Z drugiej jednak strony jak kupiłeś rower tydzień temu to może serwis decathlona to zrobi za free. Wysłane z mojego Nexus 5 za pomocą Tapatalk 2
lyndowss Napisano 16 Czerwca 2014 Napisano 16 Czerwca 2014 Serwis dechatlona powinien zrobić to za darmo i zawsze w ciągu trwania gwarancji. Mają system pro kliencki. To, że często się na niczym tam nie znają to inna sprawa. Polecam FAQ i wyregulowanie dobrze przerzutek. Nic innego nie wymyślisz.
Terrqge Napisano 16 Czerwca 2014 Napisano 16 Czerwca 2014 To normalne, linki się wyciągają do swojej normalnej długości i zawsze jakiś czas po zakupie trzeba przerzutki wyregulowac. Moim zdaniem powinieneś spróbować samemu. Zawsze się może kiedyś przydać taka umiejętność.
Trickster Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Napisano 16 Czerwca 2014 Wyregulowałem wg. instrukcji i nie ma już żadnego problemu, działa super Dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.