Skocz do zawartości

[Do 2500] Crossowy dla kobiety

holee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam;

Postanowiliśmy z żoną kupić sobie rowery - ja po ok. 20 letniej przerwie ;) Na pierwszy ogień ma pójść małżonka.

Cena to ok. 2500 zł. Podobają jej się rowery crossowe, ale 90% jazdy będzie po ulicach/chodnikach. Czasem jakieś dłuższy wypad po ziemnych drogach.

Żona ma 162 cm wzrostu.

Przeglądaliśmy oferty i znaleźliśmy:

Wiem, że na nasze potrzeby sprawdziłyby się i tańsze modele, ale chcielibyśmy kupić coś w miarę dobrego na lata. Myśałem też o Unibike Zethos, ale kobiece ramy są 19 calowe, a to chyba za dużo na tai wzrost.

Będę wdzięczny za radę, który z powyższych byłby najlepszym wyborem po względem sprzętowym, a może jaki inny warto wziąć po uwagę? Nawet trochę droższy? Ważne aby można było go zobaczyć i przejechać się w Rzeszowie.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Napisano

Rove i Evado na częściach niskich klas. Nie opłacają się. Z reszty można brać, ewentualnie jest jeszcze Cube Curve Pro Lady ale w zależności od ceny w waszym stacjonarnym może być powyżej budżetu.

Napisano

ewentualnie jest jeszcze Cube Curve Pro Lady

O rowerach Cube myślałem,  z tym że nie mogę znaleźć info o ich dostępności w Rzeszowie.

Dzięki za odpowiedź.

Napisano

Rzeczywiście - są ;) Ale tak patrzę na ceny tych rowerów to chyba gro tej ceny to za markę. A wybierając sposśród Unibike i Kellys - który ma lepszy osprzet? Żonie wizualnie bardziej się podoba Kellys. Wie ktoś może jaka jest maksymalne waga rowerzysty i roweru Kellys?

Napisano

Kelly's zazwyczaj jest drogą marką, ale w tym roku crossy (szczególnie te bez tarczówek ponad 1900zł) są bardzo ok i je tu na forum polecamy. Słabą mają praktycznie tylko przednią przerzutkę, ale to:

- w crossie nie ma takiego znacznia jak w MTB

- jakby miała przeszkadzać, to wymiana na lepszą jest banalna i kosztuje 50zł.

Więc jak najbardziej można brać Kelly's jeśli się podobają :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...