OutOfMemory Napisano 11 Czerwca 2014 Napisano 11 Czerwca 2014 Pytanie jest głupie i temat do kosza, jak tylko poznamy odpowiedź. Otóż. Co to jest takie cykanie napędu w momencie gdy rower się toczy, a nie pedaluje? Siostrzeniec kupił nowy rower i tak ma, a ja na żadnym sw8im starym rupciu tego nie doświadczyłem. Przepraszam za naiwne pytanie, ale wolę pytać tutaj, niż w sklepie
Kiciok Napisano 11 Czerwca 2014 Napisano 11 Czerwca 2014 Tak działa wolnobieg, albo bębenek kasety. Cykają zapadki, które zazębiają się dopiero wtedy, gdy pedałujemy.
OutOfMemory Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Napisano 11 Czerwca 2014 On ma na 100% kasetę. Osobiście mnie irytuje to cykanie, ale może to kwestia przyzwyczajenia. Czy wszystkie wyższe modele mają takie głośne bębenki?
Kiciok Napisano 11 Czerwca 2014 Napisano 11 Czerwca 2014 Jedne są ciche, inne głośne. Zależy od piasty i tego, ile w środku jest smaru. Do tego trzeba po prostu przywyknąć.
OutOfMemory Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Napisano 11 Czerwca 2014 Ok, dzięki, admina proszę o umieszczenie tematu w koszu
Mod Team Puklus Napisano 12 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 12 Czerwca 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.