Skocz do zawartości

[Korba] Blokokowanie się

KrystianGaming

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszysztkich

Mam mały problemik w moim freewayu, Otóż moja korba (pewien nie jestem czy winna korby czy coś jestem zielony w tym) się doszczętnie zablokowała i nie mogę pedałować.

Otót czy ktoś mógby zasugerować co zrobić z tym zrobić.

Napisano

Ale która kolba?

Kolba – podstawowe naczynie labolatoryjne, które służy do prowadzenia reakcji chemicznych, przechowywania odczynników, destylacji i wielu innych procesów prowadzonych z ciekłymi materiałami.

Kolba – część broni strzeleckiej służąca do oparcia broni o ramię strzelca.

źródło : wikipedia

No chyba że chodzi o korbę.

Napisano

Najpierw sprawdź czy tylne koło normalnie się obraca. Sprawdź tez łańcuch i korbę ze zdjętym łańcuchem. Możliwe że łożyska padły. Najlepiej wyślij zdjęcie.

Napisano

Co to za rodzaj roweru? Jaka tam jest korba? Jeżeli zablokował Ci się suport to go wymienić. Zależy jeszcze od rodzaju suportu. Chyba, że Ci zaciągnęło łańcuch i się zblokowało. Opisz problem. Twój źle założony temat poleciał do śmietnika, i dalej dałeś słowo "kolba".

Napisano

Sprawdź czy ci łańcucha gdzieś nie zablokowało. Może też być taka możliwość ze coś ci ją blokuje, jakiś patyk czy coś.

Napisano

Zyziu łożsko mam całe sprawdziłem, koło sie normalnie obraca jutro rzoontuję korbe i sprawdze bo troche póżno jest.

Aby sprawdzić korbę czy się swobodnie rusza wystarczy, żebyś ściągnął z niej łańcuch, nie musisz go nawet rozłączać. Jak już to zrobisz to nią spróbuj zakręcić, jak będzie duży opór, albo w ogóle się nie ruszy to wymieniasz wkład, albo łożyska i po problemie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...