robertocarlos Napisano 7 Czerwca 2014 Napisano 7 Czerwca 2014 Witam..Jaka sztyce polecacie do hardtaila ? Mam na razie an oku Pro Koryak , Pro PLT i Ritchey Comp V2 ..A moze lepiej dolozyc do drozszej?
robertocarlos Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Napisano 8 Czerwca 2014 A może sztyca Boplight ? zalezy mi zeby dobrze absorbowala drgania czy mozesz jakis model polecic?
Mod Team Puklus Napisano 8 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 8 Czerwca 2014 To na pewno nie aluminiowa jedyne to sztyce amortyzowane suntoura sie nadają, ewentualnie carbon ale jego właściwości tłumiące w tym przypadku sa lekko przereklamowane. Więcej zyskasz kupują większego balona w kole na tył.
KartofeL Napisano 8 Czerwca 2014 Napisano 8 Czerwca 2014 Ja mam sztycę alu, ale siodełko za to rewelacyjnie tłumi mi drgania Selle Royal Max SLR Vanos.
kadargo Napisano 8 Czerwca 2014 Napisano 8 Czerwca 2014 Jak już ściemniasz, to chociaż rób, to z głową. Po pierwsze, jak już, to nie Royal tylko Italia a po drugie Vanox. Pomijam samą kwestię amortyzacji, albo raczej jej braku w takiej desce jak SLR.
ugupu Napisano 8 Czerwca 2014 Napisano 8 Czerwca 2014 Vanox made in china może być Vanos a SLR to sobie tak napisali bo tłumaczenie z 双立人 tak a nie inaczej wyszło.
KartofeL Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 Faktycznie trochę pomieszałem - na szybko wtedy pisałem. Macie rację chodziło mi o Selle Italia Max SLR Gel Flow Vanox http://www.selleitalia.com/pdf/MAX-SLR-Gel-Flow.pdf Tutaj opisywałem moje przygody z siodełkiem: http://www.forumrowerowe.org/topic/161396-siodlo-jakie-siodlo-zeby-tylek-nie-dretwial-pomocy/?do=findComment&comment=1494772 Przepraszam za zamęt. Ale z resztą wypowiedzi nic nie ściemniałem, amortyzacja jest i to zaskakująco dobra IMHO, porównanie mam głównie do Selle Italia Viper, które jest dość miękkie, ale amortyzacji nie było za grosz.
tobo Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 Jaką średnicę sztycy masz? Jeśli np 31,6 to możesz zamontować 27,2 z redukcją, sztyce o mniejszej średnicy są bardziej elastyczne co w pewnym stopniu daje namiastkę amortyzacji.
robertocarlos Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Napisano 9 Czerwca 2014 dobra koledzy wszysko pieknie i ladnie opisujecie ale jaka sztyce polecicie?? PRO Koryak ,plt ,RITCHEY comp ?? mam redukcje na 27.2 bo kupilem keidys z mysla o innym rowerze wiec moge zalozyc sztyce 27,2 reduktor jest dosc dobrej marki i bardzo dobzre wykonany wiec to tez nie bedzie problem ale to chyba w ostatecznosci..
KartofeL Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 Ja bym brał jednak sztycę o średnicy odpowiedniej do ramy im większa średnica rury tym wytrzymalsza (przyjmuję taką samą grubość ścianek i taki sam materiał) Odnośnie samej sztycy to bierz najlżejszą na jaką Cię stać tylko zwróć uwagę żeby była odpowiedniej długości i z takim offsetem żeby kolano było odpowiednio ustawione do osi pedała.
robertocarlos Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Napisano 9 Czerwca 2014 a warto ladowac sie w tansze karbonowe wynalazki??
KartofeL Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 Jak sobie cenisz własne zdrowie i życie to zdecydowanie nie. Poczytaj to forum - dużo jest karbonowych podróbek, które szybko ulegają zniszczeniu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.