RafalxM Napisano 5 Czerwca 2014 Napisano 5 Czerwca 2014 rodacy...chciałbym zrobić eksperyment , zmienić sztycę na offset 0mm (rama przełajowa - jeśli ma to znaczenie, ale chyba nie), w związku z tym zapytuję się - czy w okolicach Warszawy jest ktoś kto mógłby mi na dzień/dwa taką sztycę pożyczyć? chciałbym sprawdzić czy to da oczekiwane efekty (mam wrażenie że lepiej by było trochę krócej niż obecnie, mostka na razie nie chcę ruszać) , ale z tego co widzę najtańsze sztyce z tymi parametrami to 120zł up. albo może macie namiary na jakieś takie produkty budżetowe? materiał dowolny , chodzi o samo przesunięcie siodełka i test ok 50km zasadniczo jak już coś kupuję to staram się jak najsensowniej wydawać kasę, ze względu na wagę i amortyzację pewnie carbon byłby docelowo najlepszy - wiadomo to będzie kosztować, ale jak już bym miał pewność że to dobry pomysł to łatwiej przełknąć wyższą cenę...i nie jeść kilka dni więcej
Mod Team Puklus Napisano 6 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 6 Czerwca 2014 Jeżeli nie znajdziesz chętnego ... zasadniczo ja mam stalową sztyce bez offsetową + jarzmo. Takiż sam set możesz nabyć za ok 20zł. Był bym ci w stanie ją sendnąć
RafalxM Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Napisano 6 Czerwca 2014 hmm, dzięki za chęci, i pomysł - mam trochę tego typu gratów to może uda mi się coś skompletować do testów
Sotnikov Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 Jeśli chcesz, to mogę Ci pożyczyć Smice 27.2x400.
RafalxM Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Napisano 6 Czerwca 2014 super, w takim razie napisz kiedy by Ci pasowało i gdzie mam podjechać
Sotnikov Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 Najprościej będzie jeśli się zdzwonimy. Wysyłam Ci mój nr na PW.
RafalxM Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Napisano 6 Czerwca 2014 jest nadzieja w tym narodzie ! 'dziś pytanie - dziś odpowiedź' dziękuję Ci @Sotnikov , pożyczona sztyca już zamontowana, jutro mam nadzieję będzie bez deszczu to potestuję
RafalxM Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Napisano 11 Czerwca 2014 testy pomyślnie zakończone - teraz wiem już trochę więcej, czego potrzebuję przy tej ramie. jeszcze raz wielkie dzięki za bezinteresowną pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.