Skocz do zawartości

[Suport] Hałas

BaJo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Hałas(strzela) przy oporze pedałowania w suporcie bądz w korbie. Co takiego jest stało ze halasuje? Co naprawic?

Rower to kross lv a3 2013 ma 2 tygodnie. przejechane ok 50km. Piach asfalt w deszczu jak i w słoncu.

Napisano

Nie wiem jaki suport jest, ale może wianek jest wciągany przez kulki.

Sprawdź jeszcze, czy suport, korby i pedały są dokręcone.

A najlepiej, to jeśli na gwarancji to go oddaj do naprawy ;)

Napisano

A jaki może być jak nie na maszynach. Jeśli rower jest nowy i tyle przejechał to trzeba podokręcać wszystkie gwinty. Bardzo prawdopodobne, że odgłosy dochodzą z pedałów.

Napisano

Jeśli chodzi o gwarancję to może być ciężko. Bo rower był przez internet kupowany. A do najbliższego autoryzowanego serwisu kross mam 50km.

Dziś wrócę z pracy to sprawdzę czy jest wszystko dokręcone. I dam znać czy coś pomogło.

Napisano

Dodaje film jak to brzmi w rzeczywistości. Może bedzie łatwiej pomóc.

http://youtu.be/Tw0Lzmjac_s

Jeszcze jedna sprawa. Chodzi o łancuch. Czyszcze go 3x Szejkuja.c Piachu zero, czysty lancuch. koronki korbe tez czyszcze.

Zaloże, dam kropelke na kazde ogniwo Smaru Shimano PTFE. wytre dokladnie mocno sciaskajac szmatke w rekach.

Przejade 100m przez piaszczysta droge i znowu pelno piachu. Czy ten smar jest taki do dupy czy co jest nie tak.

Napisano

Śruby dokręcone. Zobaczymy co będzie jutro. Mi nie chodzi o wybór smaru. Tylko czy ten shimanowski jest taki lepki że po 50m piaszczystej drogi jest piach. Czy każdy smar taki jest i trzeba z tym żyć? Czy jest jakiś co nie przykleja się tak piach do niego? Jak jest to jaki?

Napisano

Przy odrobinie chęci po przecztaniu tematu znalazł byś odpowiedzi na swoje pytania :-)

Smary są różne i różnie się zachowują w różnych warunkach. Temat rzeka... Jeśli chcesz mieć czysty napęd bez strzelajacego piasku itp przez przynajmniej 100km jazdy po lesie to ze swojej strony mogę polecić SquirtLube ewentualnie coś podobnego..

Napisano

Włącz film który przesłałem i zobacz ze to nie strzela łańcuch. Łańcuch jest po czyszczeniu jadę po asfalcie a po prawej stronie coś strzela. W dodatku przy oporze pedałowania. I w temacie nie jest poruszony jeden problem.

Napisano

Przepraszam najmocniej że pominąłem temat suportu. :-) Filmu nie włączę bo pisze z telefonu. W tej kwestii Ci nie pomogę.. Wypowiedzialem się odnośnie drugiego tematu poruszonego przez Ciebie czyli łańcucha łapiącego syf z drogi..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...