Skocz do zawartości

[3000zl] Rower-problem z wyborem klasy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chcę kupić jakiś rower I tu moje pytanie jaki?Czy iść w typowy crossowy coś na wzór Kross level A8 czy cos spokojniejszego. Chociaz nie ukrywam ze podoba mi sie estetyka ramy w takich rowerach.Musi tez byc wygodny. Raczej wiecej niz 20 km na jendym wypadzie nie bede robil.. Będzie on też użytkowany w mieście 30%. Pozostałe 70% to szutrówki jazda na wsi i okolicznych polnych drogach Szukałem roweru na własną rękę ale nie za dobrze mi to szło bo co jakiś mi się spodobał to opinie były słabe itp. A to ma być rower na lata. Mam 179cm wzrostu i waga 75 kg. Rozmiar kół w sumie beż różnicy 26 lub 27,5 bo 29 już chyba za duże będą. 

Spodobały mi sie krossy level A6 ale najbardziej A8 moge kupić go za 3100zł ale slyszałem ze w tej cenie można dorwać cos lepszego i myśle ze wy mi doradzicie, bo jestem zielony i zdaje sie na wasza wiedze. 

Byłem w sklepie rowerowym ale kazdy z 200 rowerow dla mnie byl taki sam bez roznicy czy. Krossy, Gianty, Specjalized, Kellys, Unibike.., Dlatego prosze o pomoc

Napisano

Z twoim wzrostem to spokojnie możesz zainteresować się rowerami 29er. Które do twoich zastosowań powinny sprawdzić się bardzo dobrze. Bo po za tym że to rower MTB to również dzięki większym kołom dobrze nadaje się na zwykłe drogi. Szczególnie że możesz zmienić opony na mniej górskie.

A proponował bym rometa ramblera 29 er 3.0 którego według innych odpowiedzi możesz kupić za 3000-3100zł.

Jeśli nie MTB to dla ciebie dobry będzie również Cross. A w tej cenie bardzo dobry jest kross evado 7.0 2013.

Napisano

Romet, który modelarz polecił będzie najlepszym wyborem jeśli chodzi o 29er, 

mógłbyś jeszcze zainteresować się agangiem gangsta 7.29 ale chyba kłopot będzie z dostępnością.

Szukaj rozmiaru 17.

Napisano

Znalazłem B7 za 3080zł fakt że 2013r. Duża różnica od 2014 w podzespołach czy brać? Bo jak duża różnica to biorę rometa. 

http://www.goride.pl/kross-level-b7-2013-wysylka-kurierem-dhl-gratis-p-297.html

Znalazłem sklep co na romecie zszedł z ceny wyjściowe 3400 na 3050zł wiec tez cena dobra

http://www.bikko.pl/rower-gorski-romet-rambler-29er-r-line-3-0-2014.html

Jak możesz do ostatecznie pomóż wybrać, bo muszę któregoś z tych 2 zamówić

Napisano

Rambler 19" wcale nie jest wielki, ma raptem 600 mm długości ... brać 17" w ciemno to bardzo zły pomysł ...

Napisano

Raczej lepsza będzie wielkość 19", gdyż 17" to trochę mało. Można również popatrzeć na 20" który również powinien być dobry.

Napisano

Rambler 19" wcale nie jest wielki, ma raptem 600 mm długości ... brać 17" w ciemno to bardzo zły pomysł ...

Mam 190cm i siedziałem na Romecie 19 cali, stanowczo za wielki będzie dla 179cm.

Zgadzam się jednak, że w ciemno brać to zazwyczaj jest gorszy pomysł, szczególnie jeśli dotyczy to Rometa, 

z którego przymiarką nie powinno być kłopotu.

Napisano

dł nogi mam 84 cm. Teraz juz sam zgłupiałem jaki rozmiar brać. Nie jestem zawodowcem więc watpie ze odczuje różnice.

Napisano

Najlepiej gdybyś się przymierzył, ja po prostu wiem, że nie pasowała by mi rama o długości 580 mm, więc albo 19", albo żadna .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...