Skocz do zawartości

[łańcuch]wymiana xt na xtr i problem

bociek28

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zmieniłem łańcuch z xt na xtr bo chce mieć 2 na podmianę i co się okazało przy tej samej długości łańcucha xt chodzi bez problemu a xtr przeskakuje na najmniejszej tył i największej przód, dodam że długość mierzona miedzy najwiekszą tył a najwiekszą to łańcuch napięty plus 2 ogniwa wewnętrzne oraz spinka

Napisano

Nowy łańcuch może czasem wymagać trochę czasu zanim się ułoży, zwłaszcza jeżeli jest twardszy niż wcześniejszy (aczkolwiek nie wiem czy między XT i XTR jest jakaś różnica pod tym względem).

Innym powodem może być zużyta kaseta.

Napisano

Kaseta byla zakladana z łańcuchem xt,ma chyba ok 800 km, nie wiem czy xtr nie jest nieco dłuższy i czy skrucenie skrócenie go o jedno ogniwo wewnętrzne oraz jedno zewnętrzne to za wiele

Napisano

nie chciał bym zakładać nowego tematu:) chciałbym także wymienić przerzutkę przednią deore FD-M590 top swinag ( jako że złapała dosyć spory luz) na XT FD-M 781

3x10 i tu pytanie czy ta zmieniarka obsługuje top czy nie różnie jest to opisane:) oraz czy opłaca się taka wymiana

Napisano

już po wymianie hmm i taki wniosek:) xt nie różni sie praktycznie niczym od deore poza ceną oraz grawerem xt:)

co do łańcucha xtr ma przejechane 150 km i dalej przeskakuje tyle że już tylko na najmniejszej koronce z tyłu ? dać mu jeszcze czas czy kombinować??:)

chciałbym wystartować w sobotę wiśle i nie wiem czy jechać na xtr czy przekładać na xt,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...