bociek28 Napisano 26 Maja 2014 Napisano 26 Maja 2014 zmieniłem łańcuch z xt na xtr bo chce mieć 2 na podmianę i co się okazało przy tej samej długości łańcucha xt chodzi bez problemu a xtr przeskakuje na najmniejszej tył i największej przód, dodam że długość mierzona miedzy najwiekszą tył a najwiekszą to łańcuch napięty plus 2 ogniwa wewnętrzne oraz spinka
Sol Napisano 26 Maja 2014 Napisano 26 Maja 2014 Nowy łańcuch może czasem wymagać trochę czasu zanim się ułoży, zwłaszcza jeżeli jest twardszy niż wcześniejszy (aczkolwiek nie wiem czy między XT i XTR jest jakaś różnica pod tym względem). Innym powodem może być zużyta kaseta.
bociek28 Napisano 26 Maja 2014 Autor Napisano 26 Maja 2014 Kaseta byla zakladana z łańcuchem xt,ma chyba ok 800 km, nie wiem czy xtr nie jest nieco dłuższy i czy skrucenie skrócenie go o jedno ogniwo wewnętrzne oraz jedno zewnętrzne to za wiele
ukaniex Napisano 26 Maja 2014 Napisano 26 Maja 2014 Daj mu chwilę, na to bym dopasował się do zestawu.
bociek28 Napisano 27 Maja 2014 Autor Napisano 27 Maja 2014 nie chciał bym zakładać nowego tematu:) chciałbym także wymienić przerzutkę przednią deore FD-M590 top swinag ( jako że złapała dosyć spory luz) na XT FD-M 781 3x10 i tu pytanie czy ta zmieniarka obsługuje top czy nie różnie jest to opisane:) oraz czy opłaca się taka wymiana
Mod Team Puklus Napisano 28 Maja 2014 Mod Team Napisano 28 Maja 2014 Ten model przerzutki jest pok 42/32/24 a twój jest po 44/32/22 ... mogą być problemy z regulacją.
bociek28 Napisano 4 Czerwca 2014 Autor Napisano 4 Czerwca 2014 już po wymianie hmm i taki wniosek:) xt nie różni sie praktycznie niczym od deore poza ceną oraz grawerem xt:) co do łańcucha xtr ma przejechane 150 km i dalej przeskakuje tyle że już tylko na najmniejszej koronce z tyłu ? dać mu jeszcze czas czy kombinować?? chciałbym wystartować w sobotę wiśle i nie wiem czy jechać na xtr czy przekładać na xt,
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.