Gość Monika Napisano 26 Maja 2014 Napisano 26 Maja 2014 Hejka, wczoraj oglądałam rower i osoba sprzedająca informowała mi, że w tym rowerze jest kaseta, a mi to bardziej na wolnobieg wyglądało. To jest zdjęcie tego czegoś (identyczne jest zamontowane w rowerze). Czy Panowie pomogą biednej kobiecie rozpoznać co to jest i poradzą na przyszłość jak nie dać się oszukać?
Kiciok Napisano 26 Maja 2014 Napisano 26 Maja 2014 Są kasety 7s... Ale to na pierwszym zdjęciu, to wolnobieg...
Kiciok Napisano 26 Maja 2014 Napisano 26 Maja 2014 Ta, najpierw informacje błędne, potem całkowicie nieprzydatne... Jeśli już ma PO CZYMŚ rozpoznać, to będzie nakrętka blokująca Jak widać kaseta ma charakterystyczny wielowpust na wierzchu. Wolnobieg tego nie ma...
Fenthin Napisano 26 Maja 2014 Napisano 26 Maja 2014 Istnieją i kasety 5-rzędowe, istnieją i wolnobiegi na 9 rzędów. Takie rozróżnianie nie ma sensu. Najprostszy sposób podał Kiciok i na tym chyba można zakończyć.
Pytanie
Gość Monika
Hejka,
wczoraj oglądałam rower i osoba sprzedająca informowała mi, że w tym rowerze jest kaseta, a mi to bardziej na wolnobieg wyglądało.
To jest zdjęcie tego czegoś (identyczne jest zamontowane w rowerze).
Czy Panowie pomogą biednej kobiecie rozpoznać co to jest i poradzą na przyszłość jak nie dać się oszukać?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.