Krzychoo Napisano 24 Maja 2014 Napisano 24 Maja 2014 Witam. Po każdej zmianie przełożenia na kasecie po pewnym czasie następuje "strzał" na korbie,tzn.głośny trzask i skok korby.Sprawia to wrażenie jak by korba skoczyła do przodu o 1-2 ogniwa łańcucha. Sęk w tym że łańcuch na bank nie "skacze"W tym roku zmieniałem kasetę i 2 łańcuchy "zamiana co 500 km" bębenek bez śladów zużycia ale jak "strzelało na starym secie tak samo strzela na nowym. Strach stanąć na pedałach po zmianie przełożenia trzeba czekać aż strzeli. Zdjęcie korby.
lyndowss Napisano 24 Maja 2014 Napisano 24 Maja 2014 Zapomniałeś o korbie i jej zębatkach. Pewnie to jest agonia.
Rocky98 Napisano 24 Maja 2014 Napisano 24 Maja 2014 Sprawdź czy blaty korby nie maja ostrych zębów, jeżeli są spiczaste to trzeba zmienić korbę, sprawdź jeszcze czy nie masz jakiegoś sztywnego ogniwa łańcucha.
Krzychoo Napisano 24 Maja 2014 Autor Napisano 24 Maja 2014 Strzela na wszystkich tarczach korby i na obu łańcuchach, czasem prawie niezauważalnie ,czasem mocno,nie ma reguły.
BikerLight Napisano 24 Maja 2014 Napisano 24 Maja 2014 @@Krzychoo Spróbuj podmienić suport na taki co do którego masz 100% pewności że jest sprawny.
lyndowss Napisano 24 Maja 2014 Napisano 24 Maja 2014 Z tego co ja zrozumiałem to strzał nie jest od piasku, a od czegoś co przeskakuje. Chyba, że się mylę, ale na to wskazuje wypowiedź autora tematu.
BikerLight Napisano 24 Maja 2014 Napisano 24 Maja 2014 No niby tak, zasugerowałem się jednak tym stwierdzeniem: Sęk w tym że łańcuch na bank nie "skacze" A na zdjęciu korby za wiele nie widać, małe toto.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.