Skocz do zawartości

[max 2100] Unibike Viper GTS?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Myślę nad zakupem Vipera i mam dylemat z rozmiarem ramy. Zastanawiam się pomiędzy 19 a 21 cali. W 19 mam dosyć sporo luzu, w 21 rama odrobinkę dotyka krocza kiedy nad nią stoję. Czytałem, że pomiędzy ramę a kroczę powinna wejść wyprostowana dłoń, stąd moja prośba o porady.

A może polecicie jakiś inny rower crossowy? Oczywiście nie przekraczający 2100 zł.

Pozdrawiam :)

Edit: dodam że mam 187 cm wzrostu.

Napisano

witaj, ja wybrałem swojego crossfire 21 ramę, mając 187 cm wzrostu .Pozycja jest ok, oraz mam lekki zapas między ramą a kroczem . Na 19 nawet nie patrzyłem.

Napisano

Bylem dzisiaj i podobno viperow 21 juz nie bedzie, przejechalem sie na 19 i sie bardzo dobrze na nim czuje. W sklepie jest jeszcze crossfire 21 calowy i panowie powiedzieli ze ten by byl dla mnie lepszy. Takze sam juz nie wiem, ktorego wybrac.

Napisano

Ja bym na twoim miejscu wziął 21". Sam mam Vipera GTS 2014 19" przy wzroście 181 cm. Baa sam się zastanawiałem nad 21", nabiał bym sobie mógł potłuc, ale pozycja podczas jazdy była OK.

Kup 21" gdzieś przez neta.

Napisano

Ja sie czuje dobrze na jednym i na drugim bo obydwa juz testowalem. Wolalbym kupic na miejscu no ale niestety tylko ta 19 zostala. Chyba ze sie wstrzymam jeszcze i moze doprodukuja tych unibike'ow :)

Napisano

Dziwne to trochę, że bez uprzedzenia (i wprowadzenia nowego modelu) mieliby wstrzymać produkcję popularnego modelu w popularnym rozmiarze... Dziwne tak bardzo, że zrobiłbym się podejrzliwy wobec sprzedawcy, który mi takie historie opowiada.

Napisano

Dla mnie też jest to dziwne, może po prostu chcą się pozbyć tego Vipera 19'.

Jutro zadzwonię sam do Unibike i zapytam czy będą 21'.

Napisano

Ja ostatnio w sklepie usłyszałem, że Kross Evado się wyprzedały i więcej nie będzie. Też nie wiem czy to prawda ale chyba jeszcze sezon w pełni a już się rowery kończą ? 

Napisano

Co do Unibike to faktycznie może być to prawdą co mi powiedzieli, bo oni mało rowerów robią i się bardzo szybko sprzedają.

Jutro jeszcze ma facet zadzwonić do mnie z innego miasta, może tam mi go ściągną. Ale szczerze mówiąc wolałbym u siebie na miejscu niż dymać 30 km w razie jakiejś awarii :P

Napisano

Viper 19' kupiony

Mega zwrotny, nie zaluje ze nie wzialem wiekszego bo na tym sie idealnie czuje jadąc. Po krotkim uzytkowaniu moge kazdemu polecic ten rower, warto!! :)

Napisano

Gratuluje zakupu :)

Kumpel w weekend obejrzal mój rower i wczoraj stal sie wlascicielem nowego Unibike Crossfire. Te rowery kupuje sie również wzrokiem, warunkami gwarancji i poziomem wyposazenia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...