szczwanydiplodog Napisano 18 Maja 2014 Napisano 18 Maja 2014 Witam. Mam w ofercie kupna rower z shimano biopace-HP (korba, blaty). Wiem że to opatentowany i jajowaty wynalazek (tyle w necie pisze)Ale przy wymianie na coś innego (rower szosowy) nie będzie problemów? Naprawą rowerów nie zajmowałem się aż tak by wymieniać korby, korbowody i te sprawy. Chodzi mi tylko o to, gdy siądzie coś przy tym, czy nie będę miał problemów przy wymianie na coś ,,szeroko" stosowanego tj. popularnych blatów, korb itd. chyba rozumiecie mnie? (nie wiem jak inaczej to określić)
seraph Napisano 18 Maja 2014 Napisano 18 Maja 2014 Nie będzie problemu. Możesz wymieniać całą korbę, a jeśli ma zdejmowane blaty (a pewnie ma) to możesz wymieniać nawet poszczególne blaty na okrągłe bez problemu i wszystko będzie działać.
szczwanydiplodog Napisano 19 Maja 2014 Autor Napisano 19 Maja 2014 Czy jest mozliwe wykonac na tym 15tys.km? Cos nie bardzo wierze tej opinii
Mod Team Puklus Napisano 19 Maja 2014 Mod Team Napisano 19 Maja 2014 Korby bio to była taka myśl, że w momencie szczytowym korba zwieszała swoją średnice zwiększając moment obrotowy ... czy jakoś tak. zamysł szybko jednak upadł. Jest to patent dość stary co za tym idzie przystosowany do lini łańcucha 47 lub 45mm, obecnie sa linie 50. Z tego względu wszystko pasować będzie, jednak do nowożytnych rowerów będzie trzeba kupować odpowiednio dłuższą oś.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.