Skocz do zawartości

[Siodełko] Wygodne do 300zł

robin101

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zamierzam zmienić siodełko oryginalnie zamontowane w mojej Meridzie Matts 40D na coś wygodniejszego. Zakładam cene do 300zł. 

Wybrałem kilka modeli:

Jeździł ktoś na takich siodełkach i może coś o nich powiedzieć? Jakie inne polecacie?

Jeżdzę głównie w terenie, średnio raz na miesiąc robię wycieczkę 100-200km w terenie. Jeżdzę w spodenkach z wkładką, ale po 100km i tak zaczyna robić sie niewygodnie.

Napisano

Hej

Od razu Ci powiem, że cobyśmy tu nie napisali to i tak może mijać się z prawdą w Twoim przypadku. Przykładowo kolega posiada Selle Italia Max Flite, po przymierzeniu się do niego wydawało mi się super wygodne. Dodatkowo w sklepie dokonałem pomiarów id Match które potwierdziły, że to siodełko do mnie pasuje. Zadowolony zakupiłem i po 6 miesiącach sprzedałem. Jak pokazała praktyka pomiar plus zwykłe siedzenie na siodełku przez 5 min nie mają nic wspólnego z praktyką. Nie byłem w stanie w żaden sposób dopasować się do tego siodełka i przy dystansach rzędu 50 km jazda przestawała być przyjemna. Obecnie posiadam Fizik Antares VS i jest lepiej ale też nie rewelacyjnie. Także niestety ale najprawdopodobniej będziesz musiał zakupić kilka siodełek, wydać kilkaset złoty zanim znajdziesz to które będzie Tobie pasować.

Chyba, że masz szczęście i trafisz to idealne za pierwszym razem, wtedy biegnij grać w totka od razu ;p

Odnośnie samych siodełek, Selle po tych 6 miesiącach pościerała się skóra i napisy po bokach. Oprócz uszczerbku na estetyce nie miało to wpływu na wygodę lub jej brak ;)

Napisano

Hmm dokładnie jak kolega wyżej , miałem w Konie siodło WTB Pure (super jak dla mnie) , ale rower się zmienił szukałem nowego siodła, bardziej sportowego, testowałem już ok 5 siodełek i dalej to nie to samo co na WTB ...prawdopodobnie skończy się na ponownym zakupie WTB Pure tylko w wersji V Pro ..także kto ci co poleca, jest bez znaczenie , chyba że ma identyczny tyłek co Ty ..tylko testy , bo 200 km w terenie to nie mało

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...