Rajpen Napisano 14 Maja 2014 Napisano 14 Maja 2014 Czesc, posiadam hamulce w piascie firmy sachs, jaki mechanizm odpowiada za hamowanie? Co zrobic aby taki hamulec naprawić? Jest to kwestia wymiany klocka hamulcowego w środku czy jakiejś przekładni ? Proszę o pomoc.
Mod Team Puklus Napisano 17 Maja 2014 Mod Team Napisano 17 Maja 2014 Strzałka pokazuje element hamujący w zwykłym torpedo. WIadomo w piaście wielobiegowej, ten element będzie duzo mniejszy bo reszte zajmują biegi. bodajże tu odpowiada numer 11 ale nie jestem pewny. W każdym bądź razie zazwyczaj jest to taki okrągły pierścień spięty sprężysta opaską.
Rajpen Napisano 20 Maja 2014 Autor Napisano 20 Maja 2014 Plusik! Dziękuje. Jutro rozkręcam i zdam relacje.
TolaLuka Napisano 20 Maja 2014 Napisano 20 Maja 2014 Ja przez lenistwo przy moim Holendrze Gazelle premier gdzie hamulce są bębnowe i muszę wymienić okładziny kupiłem Authota insctinct 29. Sprawa tania bo z 30-35zł na koło ale aby to dobrze zrobić trzeba dostarczyć piastę, bęben luzem więc trzeba zozszprychować i to dlatego miałem lenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.