rolo07 Napisano 12 Maja 2014 Napisano 12 Maja 2014 Planuję zakup roweru crossowego za nie więcej niż 3k. Zależy mi na dobrej jakości komponentach, gdyż ma to być sprzęt na ładnych parę lat. Już napaliłem się na Krossa Evado 7.0 z 2013r za nieco ponad 3k, ale z racji braku mocowań pod bagażnik temat odpuściłem, bo wydając jak by nie patrzeć sporo kasy nie chcę się ograniczać niemożnością przymocowania sakw. Mam 173cm wzrostu i ważę +-73kg. Nie upieram się, żeby były tarczówki, ale wiadomo, że wolałbym jak by były, ale nie kosztem pozostałego osprzętu. Na chwilę obecną rozważam: 1. http://www.unibike.pl/zethosgts.html Dobre opinie na forum i na żywo wygląda naprawdę spoko 2. http://rowery-happy.pl/product_info.php?cPath=289_339_345&products_id=3039 Co prawda nie ma tarcz, ale jak wyżej napisałem nie upieram się, żeby je miec za wszelką cenę. Zawsze w przyszłości można wymienić heble na tarczowe. 3. http://allegro.pl/rower-medano-vanity-vt-3-28-20-cross-w-wa-i4228857920.html Tutaj pewnie musiałbym wymienić opony na trochę grubsze 4. http://www.unibike.pl/vipergts.html Wydaje mi się, że to dobra baza do późniejszej rozbudowy 5. http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/roam.1.disc/17684/73830/ Co myślicie o tych propozycjach? Chętnie zapoznam się również z Waszymi. Co w tym budżecie najlepiej kupić?
Tadeus Napisano 12 Maja 2014 Napisano 12 Maja 2014 Nie zazdroszczę wyboru, bo sporo dobrego w tej cenie jest Ja osobiście zapewne bym sobie z takim wyborem nie poradził, więc ciąłbym za co tylko się da: - skreśliłbym Gianta, bo ma lipny tani amortyzator. - skreśliłbym wszystko z V-brake'ami - bo to nieprzyszłościowe, a jak już wydaje tyle kasy chce mieć w przyszłości duży wybór części zamiennych Zostaje Zethos.
rolo07 Napisano 12 Maja 2014 Autor Napisano 12 Maja 2014 A np do tego Authora nie można w przyszłości założyć tarcz? Wydaje się, że ma znacznie lepszy osprzęt od Zethosa
Tadeus Napisano 12 Maja 2014 Napisano 12 Maja 2014 Trzeba by kupić nowe piasty (wielka szkoda, bo w Authorze są deore) i dać je do przeplecenia w serwisie. Ale dać się da. Warto jeszcze się upewnić, czy na pewno nie jest to oferta archiwalna i ten rower nadal jest na sprzedaż. Tego typu oferty (rocznik 2012) często już nie są aktualne, mimo że tak wyglądają. Zakładając jednak, że można ten rower kupić, to Author ma średnio o jeden poziom lepszy napęd (3x10 zamiast 3x9 i korba i suport w nowszym standardzie HT2 zamiast octalinka), porównywalny amortyzator. Fajne piasty, ale znowu obręcze i opony marki własnej - czyli tam może być wszystko i w każdym sezonie coś innego. Do tego ma sztycę/mostek/kierownicę firmy o większej renomie. Ogólnie jest o ten poziom lepszy. Na modernizacje do hydraulików trzeba by pewnie wydać ze 170zł na równie dobre piasty, stówkę za serwis i 400zł za same hamulce.
crux Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Masz dość szeroki przedział cenowy więc ... współczuję wyboru Stałem niedawno przed podobnym i sam zawęziłem go do dwóch modeli. Na forum m.in Tadeus pomógł w podjęciu wyboru. Jak już dojdziesz do etapu, że zostaną Ci modele z dobrą bazą na rozbudowę (jak kolega pisał tarczowe hamulce m.in) oraz równym osprzętem a więc wszystko na zbliżonym poziomie gdzie unikniesz sytuacji gdy "mniej ważne" a właściwie te na które nie zwraca sie takiej uwagi podzespoły są niskiej klasy lub nie wiadomo co tam jest, to pamiętaj, że rower musi Ci się podobać. Mnie uwiódł Zethos, samo patrzenie na niego jest przyjemnością Wprost nie mogę się doczekać by po pracy pojeździć nawet z "emerycką" średnią prędkością 6km/h jak wczoraj, ale za to w końcu na wspólnym wyjeździe rowerowym z córką (6 lat, ale 9km zrobiła na 16" kołach bez zająknięcia). Miłego dnia!
rolo07 Napisano 13 Maja 2014 Autor Napisano 13 Maja 2014 Nie upieram się, że koniecznie muszę wykorzystać cały budżet. Jeśli będzie ciekawa opcja to mogę kupić rower za 2k. Może zaproponujecie mi jakieś inne marki/modele?, bo już zgłupiałem od nadmiaru informacji
Shiryu Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Zgłupiałeś od nadmiaru informacji, a chcesz ich jeszcze więcej? Rozsądne Rzuć okiem jeszcze na Krossa Evado 5.0 z 2013 r. Osprzęt nawet nieco lepszy niż Zethosa (manetki, przerzutki, chyba też hamulce) tyle, że pewnie stacjonarnie go nie dostaniesz.
rolo07 Napisano 13 Maja 2014 Autor Napisano 13 Maja 2014 Evado odpada, bo nie ma mocowań pod bagażnik. Gdyby miał to już by u mnie był z tym, że wersja 7.0 Może coś z Kellysa? Masakra z tym wyborem:)
Tadeus Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Ale co z tym Authorem? Mi się zaczyna coraz bardziej podobać. Jest do kupienia?
rolo07 Napisano 13 Maja 2014 Autor Napisano 13 Maja 2014 Jest dostępny, tylko nie mają go na miejscu. Czy on posiada mocowania w ramie pod tarczowki?, bo pewnie w przyszłości bym chciał wymienić heble
Tadeus Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Ja nie widzę na zdjęciu, bo są po drugiej stronie. Trza zapytać. Ciekaw jestem, czy ta rama jest naprawdę tak lekka, jak wynika ze specyfikacji. Może to tak zwana "rama z wyższej półki" A, jej, albo ja mam coś z oczami albo ten amortyzator nie ma mocowania pod tarcze? Niech ktoś z lepszymi oczętami zerknie, bo aż ciężko uwierzyć Ja widzę tylko pod błotniki i coś, co wygląda jak... połowa mocowania pod tarcze?
rolo07 Napisano 13 Maja 2014 Autor Napisano 13 Maja 2014 Ja to sie nie znam. W ogóle to robią jeszcze takie amorki?:-) Widzę po lewej stronie dwie dziurki, może to jest właśnie to?;-)
Tadeus Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 A nie ok, wygląda na to, że amor przyjmie tarcze, musiałem zmienić kontrast, bo mi białe na białym zniknęło Teraz już praktycznie nie. Ale to model z 2012 To dopytaj o tą ramę sprzedawcę i będzie git.
rolo07 Napisano 13 Maja 2014 Autor Napisano 13 Maja 2014 Jest jeszcze model 2013 o dwie stówy droższy. Może jeszcze jakaś alternatywa? No i co z mocowaniami bagażnika w tym modelu? Są czy nie?:-)
PjeseczeQ Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Author w każdym crossie daje mocowanie pod bagażnik. Airline bdb wybór.
rolo07 Napisano 13 Maja 2014 Autor Napisano 13 Maja 2014 Coraz bardziej przekonuje się do Authora, bo osprzęt ma naprawdę z wysokiej półki. Wydaje mi się też, że Authory maja lepsze ramy od Krossów czy Unibike'ów. Jeśli hamulce mi nie wystarczą, to za rok czy dwa zmienię na tarcze i będzie git. Trochę słabo będą wtedy wyglądać te piwoty w amorku, ale wyznaje zasadę, że wygląd nie jeździ Czekam tylko na odpowiedź ze sklepu czy rama ma mocowanie do tarczy. Z tego co widzę, to nic lepszego w tej cenie nie wyrwę. Oczywiście wszystko to kosztem hamulców, ale taki lajf A może coś takiego już z tarczami? http://rowery-happy.pl/product_info.php?cPath=289_339_345&products_id=3669 I kolorek przyjemny Ewentualnie te http://rowery-happy.pl/product_info.php?cPath=289_339_345&products_id=3040 http://rowery-happy.pl/product_info.php?cPath=289_339_345&products_id=3302 Wypowie się ktoś na temat Authora Mission?
Tadeus Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Nie podoba mi się. W tym starym modelu wszystko było na wypasie. A tu jakieś mieszanie grup... kompromisy sprzętowe... jakiś lipny suport na kwadracie jak w rowerze za 1 tys PLN... fuj. Jesteśmy ponadto!
rolo07 Napisano 13 Maja 2014 Autor Napisano 13 Maja 2014 A co sądzisz o amortyzatorze w tym Airline? I ostatecznie jak on wypada w porównaniu z Zethosem, którego mimo wszystko bardzo poważnie biorę pod uwagę? Co ma lepsze, a co gorsze?
Tadeus Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Już ci wszystko pisałem Zakładając jednak, że można ten rower kupić, to Author ma średnio o jeden poziom lepszy napęd (3x10 zamiast 3x9 i korba i suport w nowszym standardzie HT2 zamiast octalinka), porównywalny amortyzator. Fajne piasty, ale znowu obręcze i opony marki własnej - czyli tam może być wszystko i w każdym sezonie coś innego. Do tego ma sztycę/mostek/kierownicę firmy o większej renomie. Ogólnie jest o ten poziom lepszy
rolo07 Napisano 13 Maja 2014 Autor Napisano 13 Maja 2014 No nic, będę musiał pojechać i się przymierzyć Osobiście to który byś wybrał?
Tadeus Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Raczej Authora. Choćby po to, żeby sprawdzić, czy naprawdę tyle waży
rolo07 Napisano 13 Maja 2014 Autor Napisano 13 Maja 2014 Airline chyba nie ma blokady amortyzatora na kierownicy.. Słyszałem, że jest to użyteczne :/
Tadeus Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 To zależy. Jak ktoś nie jest fajtłapą to sobie poradzi. Ja ostatnio prawie obiłbym sobie szczękę jak sięgałem do wajchy jadąc po wertepach
Kill84 Napisano 14 Maja 2014 Napisano 14 Maja 2014 Evado odpada, bo nie ma mocowań pod bagażnik. Ja ciągle szukam rozwiązania, obecnie jestem chory i nie byłem w sklepie ale myślę czy pod ten rower nie podeszedł by taki bagażnik:
rolo07 Napisano 14 Maja 2014 Autor Napisano 14 Maja 2014 Wydając 3k na rower nie chcę szukać polsrodkow. Wiem, że to nie trekking, ale jak dla mnie to spore ograniczenie więc evado out, mimo tego, że to bardzo fajny bicykl Dostałem odpowiedź ze sklepu, że author airline ma w ramie mocowania do tarcz, więc coraz wiecej wskazuhe na to, że to będzie mój wybór. Czy on jest poza brakiem tarcz duzo gorszy od evado 7.0?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.