daminho Napisano 12 Maja 2014 Napisano 12 Maja 2014 Witam po dwóch sezonach przyszedł czas na wymianę kasety i łańcucha przeglądając tematy zdecydowałem się na kasetę:shimano cs-m770 i 2 łańcuchy connex 804 tylko nie wiem czy będą grały z resztą podzespołów, ktore są od nowości na unibike założone: Piasty SHIMANO ALIVIO M430 / 32H / CZARNE Mechanizm korbowy SHIMANO ACERA M391 / 44X32X22T / OSŁONADotychczasowa kaseta alivio hg30-9 i lańcuch hg53 wytrzymały 6,000 głownie asfaltu, tylko ,że w tym sezonie planuje sprawdzić swoje siły w maratonie i chciałbym założyć coś z wyższej półki. Wolnej gotówki nie ma za dużo więc nie chciałbym wymieniać korby(czyszczona dość regularnie). Co w ogóle myślicie Panowie w inwestowanie w tego Unibike?
daminho Napisano 13 Maja 2014 Autor Napisano 13 Maja 2014 Zero odzewu,więc ponawiam zapytanie.Panowie nie każdy musi interesować się częściami i zależnościami między nimi, może temat jest infantylny ale naprawdę nie mam wiedzy w temacie i potrzebuję pomocy.Mając taką specyfikację roweru:Manetki SHIMANO ALIVIO M430Przerzutka przednia SHIMANO ALIVIO M430Przerzutka tylna SHIMANO DEORE M592 SHADOWHamulce SHIMANO ACERA M446 (HYDRAULICZNE)Dźwignie hamulca SHIMANO ACERA M505Kaseta / Wolnobieg SHIMANO ALIVIO HG30-9 / 11-32T (9-biegów)Łańcuch SHIMANO HG53Mechanizm korbowy SHIMANO ACERA M391 / 44X32X22T / OSŁONAŚrodek Suportu TH / 7420ST-S / ŁOŻYSKA MASZYNOWE / PODWÓJNE USZCZELNIENIEObręcze MACH 1 NEO DISC / CZARNEPiasty SHIMANO ALIVIO M430 / 32H / CZARNE Tak jak w temacie wymieniam kasetę i łańcuch na cs-m770 plus connex804 , i stąd wątpilowści czy te 2 częsci będą pasować do reszty czy w grę wchodzi wymiana piasty tylniej , korby, suportu czy jeszcze czegoś??Nie znam się na tym i może się znajdzie ktoś kto mi to wytłumaczy.
dovectra Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 nic nie trzeba wymieniać, tylko connex 804 może być za szeroki do kasety (niektórzy jeżdźą ) Ale bezpieczniej 904
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.