Skocz do zawartości

[Opony] Continental grand prix 4000s

gavron04

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Posiadam szosę (merida 905) aktualnie na IRC RedStorm 23c (przód) + continental grand prix 4000s 23c (tył). Chciałbym mieć komplet z continentala grand prix 4000s. Mam pytanie, przy mojej wadze tj 66kg, wzrost około 175cm będzie jakaś różnica jeśli na przód założę 23c continentala grand prix 4000s, a na tył cont grand prix 4000s 25c? Zależy mi na jak najlepszej "szybkości". Czy najlepiej by było jakbym na przodzie i tyle miał 23c?

Odnośnie tras - tylko asfalt, od czasu do czasu jakieś mniejsze dziury, aszka/kamyszki na drodze - wiadomo jak to na drogach u nas :)

Koła mam WH-R550.

Pozdrawiam

Napisano

Załóż 25,lepszy komfort tyłka,lepsza trakcja,podobno mniejszy opór toczenia.W/g conti można nabijać o 1bar mniej niż 23.Same zalety.

Na tych kołach co masz nie poczujesz kilku gramów więcej.

Napisano

Teraz już jest za późno, aukcja skończyła się wczoraj o 22. Także pozostaje kupienie nowej 23 lub 25c. Nowa poleci na tył.

Czyli między 23 a 25 jakiejś różnicy w prędkościach/oporach toczenia nie będzie, jeśli mówisz, że 25c ma mniejsze?

Pozdrawiam

Przeglądam google, szukam gdzie najtaniej i w PL za 143zł nowe 1x 4000s. Patrze na ebay. Za 218zł KOMPLET 2 opon, wysyłka 80zł kurierem z Niemiec. Jakby się znalazło chociaż 6-8os to warto byłoby zamówić. Wtedy 220zł za 2 nowe opony + 10-12zł kurier + maks 10zł ode mnie jako list polecony priorytetowy. Wychodzi 240-250zł za nowe.

Napisano

Kupiłem 23x700, continental grand prix 4000s II + lightweight :) 160zł + KW - leci na tył, a starsza (prawie nowa) 4000s 23x700 leci na przód.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)

Używał może ktoś te continentale grand prix 4000s II w wersji lightweight ? Bo nigdzie żadnej recenzji/opisu nie mogę znaleźć.

Napisano

Na stronie Conti nie ma takiej wersji.

Mam w ręku pudełko z SII i norma : papryczka,vectran,niemieckie gęby - tak jak w starej wersji.Jedyna różnica: 23mm jest dostępna w kolorach.

Napisano

Poprosiłem o zdjęcie, ale :

"Nie mam akurat zdjęć. Musiałbym dopiero zrobić i wtedy wysłać.

Opona jest standardowa, czarna, z małym, białym napisem Lightweight na ściance - tak jak dokładnie w opisie oferty allegro."

Także pewnie jest tak jak piszesz ;)

Kurier jest w drodze. Jak dobrze pójdzie będzie u mnie między 10 a 12. Jak już będzie to wstawię zdjęcie ;)

• 3 miesiące temu...
Napisano

Witam podzięlę się doświadczeniami odnośnie opony GP 4000s pierwszą kupiłem z myslą o uzytkwaniu na przednim kole no i po 12 miesiacach guma na oponie totalnie popenkana więc złozyłem reklamacje która została uznana i dostałem nowiutką dentkę no i nie mineło 12miesięcy jak w oponie powstała wyrwa gumy na bocznym profilu dodam że uzywałem wylacznie na przednim i co dalej z tym fantem?

post-173718-0-19236900-1408380177_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...