voyt3k Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 tak jak w temacie, od początku zakupu roweru tak się dzieje - nie wiem o co chodzi, nie jestem w tym specem, ma ktoś jakąś radę?
skjaatel Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 http://rower-sport.pl/pl_PL/p/Oslona-neopren-na-rame-KELLYS-SENTRY/797 np takie coś
voyt3k Napisano 10 Maja 2014 Autor Napisano 10 Maja 2014 jest tam naklejka chroniąca ramę, ale we wcześniejszych rowerach nie spotkałem się z takim czymś, o to mi chodzi
llancer Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 może luźny łańcuch masz juz i poprostu sie opuszcza i trze
Jaldd Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 Ale łańcuch to żeś solidnie przesmarował Może po prostu masz za słabo łańcuch napięty tj. źle dobierasz przełożenia przód-tył, dziwna sprawa, ja co prawda mam 1 zębatke z przodu, ale mimo to łańcuch mi co najwyżej o ramę obije, a u ciebie wygląda jakby żywcem jechał po ramie.
voyt3k Napisano 10 Maja 2014 Autor Napisano 10 Maja 2014 był już tak posmarowany jak przyszedł, luźny nie wiem czy jest - bo już był "na warsztacie", więc ktoś by to raczej zauważył.
NEX Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 ale to że był to nie oznacza ,że zrobili wszystko jak się należy lub nie zwrócili uwagi akurat na ten element . owiń tę część widełka np starą dętką lub oponą tak żeby zakryło to miejsce
voyt3k Napisano 10 Maja 2014 Autor Napisano 10 Maja 2014 nie chodzi mi o to, żeby zabezpieczyć to miejsce - bo jest ono zabezpieczone, a o to, aby usunąć występowanie tego
marpok Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 Ale o co chodzi? Jezdzisz tylko po ulicach i tak sie dzieje? Bo nawet zjezdzajac np. z kraweznika zawsze lancuch Ci uderzy o rame i tego nie wyeliminujesz. Po cos te wszystkie neopreny wymyslili
mariuszpk Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 Ślady masz głownie na naklejce. Umyj ją dokładnie ciepłą wodą z proszkiem do prania lub użyj jakiegoś odtłuszczacza. Jak wszystko ładnie zejdzie a naklejka nie będzie zniszczona czy porysowana to znaczy, że to tylko smar z łańcuch kapie. Mi to własnie tak wygląda. Łańcuch trzeba dokładnie wyczyścić i przesmarować po jeden kropelce oleju na ogniwo. Spodni ci nie brudzi jak jeździsz ?
voyt3k Napisano 10 Maja 2014 Autor Napisano 10 Maja 2014 Jeżdzę po ulicach i trochę w terenie. @mariuszpkspróbuję tak zrobić i sprawdzę to, nie, nie brudzi
deejay205 Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 Nie jeździsz przypadkiem na ustwionych najmniejszych zębatkach na korbie i kasecie (na zdjęciu na to wygląda) a wtedy nie dość że łańcuch jest najbardziej skręcony to najmniej napięty
c1ach Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 Do tego kolega jeździ na kapciu - ostro Patrząc na łańcuch, to cały napęd jest jeszcze do gruntownego czyszczenia i od tej pory smaruj tylko tyle ile trzeba. (mała kropelka na każde ogniwo, krótka przejażdżka i zbierasz nadmiar szmatką). Oczywiście przed smarowaniem czyszczenie napędu.
voyt3k Napisano 11 Maja 2014 Autor Napisano 11 Maja 2014 kapcia już nie ma o czyszczeniu wiem, ale to nie ja go smarowałem - będzie to zrobione od nowa.
Mod Team Puklus Napisano 11 Maja 2014 Mod Team Napisano 11 Maja 2014 aby usunąć występowanie tego Tylko dodatkowy napinacz W postaci różnej ... na korbe ( jak masz 2 blaty), na łańcuch, albo na samą przerzutkę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.