Skocz do zawartości

[800 PLN] rower szosa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema!

Zarejestrowałem się tutaj, żeby zasiegnąć porady :)

Jakie modele najbardziej polecacie w tym przedziale?

Rowerek kupuje głównie pod start w Triathlonie(1/4 Iron Man, 45km rowerem), a po zawodach do 1-2 treningów w tygodniu po okolo 30-40km. Jeżdżę w 80% po ścieżkach rowerowych/asfalcie/utwardzonej nawierzchni.

Wzrost: 188cm

Waga: 88kg

Napisano

obawiam się że w tym budżecie będzie Ci niezmiernie trudno, jeśli w ogóle, znaleźć naprawdę dobry rower który pozwoli Ci na bezproblemowe treningi i opisane starty.

jest szansa kupić starszą stalową szosę, ale doświadczenie (przynajmniej moje) podpowiada mi że nawet jak kupisz za 700-800 coś sensownego (jeśli w ogóle) to i tak musisz trochę dołożyć żeby co nieco poprawić - taki rower z uwagi na swój wiek/przebieg będzie miał trochę usterek, a to lekki luz na suporcie/pedałach , a to łańcuch/zębatki które za chwilę okażą się 'do wymiany'  

tak więc szukaj coś poniżej tego budżetu, a resztę rezerwuj na 'poprawki' ;)

Napisano

Jeżdżę w 80% po ścieżkach rowerowych/asfalcie/utwardzonej nawierzchni.

Więc crossy, które podałeś do tego są przeznaczone. Najlepszym z nich będzie Lazaro integral v3

Tytuł sugeruje, że szukasz roweru szosowego, a Ci chyba chodziło o nawierzchnię po jakiej będziesz jeżdził

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...