kalinowski5 Napisano 7 Maja 2014 Napisano 7 Maja 2014 Witam. Po wielu godzinach męczarni udało mi się w końcu wymienić przerzutkę (z Tourney'a na Acerę). Mam jednak problem z wrzucaniem 1 i 2. Otóż manetka stawia opór i nie da się zejść na przełożenie niższe niż 3. W czym może leżeć problem? Linkę przykręcam do przerzutki gdy na klamce jest wrzucona 7 i w miarę możliwości siłowych maksymalnie naciągam kombinerkami. Losowe kręcenie śrubkami H i L nie pomaga (zresztą, domyślam się, że te śrubki nie mają żadnego związku z oporem w klamce).
BikerLight Napisano 7 Maja 2014 Napisano 7 Maja 2014 W tym przypadku wskazana jest "praca u podstaw" Do poczytania: http://www.forumrowerowe.org/topic/41729-regulacja-przerzutki-tylnej/ I obejrzenia:
AdamF Napisano 7 Maja 2014 Napisano 7 Maja 2014 Czekaj chwilę... ustalmy podstawowe fakty: Pisząc 1 - masz na myśli największą czy najmniejszą koronkę...? Co do zasady: https://www.youtube.com/results?search_query=regulacja+tylnej+przerzutki
kalinowski5 Napisano 7 Maja 2014 Autor Napisano 7 Maja 2014 Pisząc 1 - masz na myśli największą czy najmniejszą koronkę...? 1 = największa koronka czyli ta która powinna wskoczyć gdy na manetce ustawię 1
AdamF Napisano 7 Maja 2014 Napisano 7 Maja 2014 W takim razie jest szansa, że masz za słabo naciągniętą linkę... ale piszesz, że naciągałeś ją mocno... Żeby dobrze naciągnąć linkę powinieneś nie tyle ciągnąć samą linkę, co dopchnąć przerzutkę ręką tak, żeby była na wysokości nie 7, ale 6, może nawet 5 biegu - i wtedy dokręcić linkę. Potem regulujesz ustawienie śrubą baryłkową. Obejrzałeś filmiki na youtube? Zrobiłeś wszystko tak, jak w instrukcjach?
Jaca911 Napisano 7 Maja 2014 Napisano 7 Maja 2014 W takim razie kolega wyżej się myli Trzeba wykręcić srube L.
AdamF Napisano 7 Maja 2014 Napisano 7 Maja 2014 Przecież autor napisał już, że kręcenie śrubkami H i L nic nie daje...
Piter233 Napisano 7 Maja 2014 Napisano 7 Maja 2014 Skoro kręci losowo to nic dziwnego że nic nie daje.
AdamF Napisano 7 Maja 2014 Napisano 7 Maja 2014 Losowo - czyli zrozumiałem że raz w te, raz we wte - więc jak nie jedna to druga opcja powinna coś dać... Ale może ja coś źle zrozumiałem. Trzeba sprawdzić jedno i drugie - poprawne naciągnięcie linki oraz zakres wychylenia przerzutki.
kalinowski5 Napisano 7 Maja 2014 Autor Napisano 7 Maja 2014 W takim razie jest szansa, że masz za słabo naciągniętą linkę... ale piszesz, że naciągałeś ją mocno... Żeby dobrze naciągnąć linkę powinieneś nie tyle ciągnąć samą linkę, co dopchnąć przerzutkę ręką tak, żeby była na wysokości nie 7, ale 6, może nawet 5 biegu - i wtedy dokręcić linkę. Potem regulujesz ustawienie śrubą baryłkową. Obejrzałeś filmiki na youtube? Zrobiłeś wszystko tak, jak w instrukcjach? Dzięki, skorzystałem z Twojej rady odnośnie dopchnięcia przerzutki na wysokość 5 biegu. Jest lepiej, ale dalej nie mogę wrzucić jedynki (największa koronka). Czy winna może być nieco uszkodzona linka (bez końcówki)? Druga sprawa, to, że nie mogę zlokalizować baryłki o której wspominają wszystkie poradniki. Widzicie gdzieś tutaj baryłkę? Bo ja nie...
BikerLight Napisano 7 Maja 2014 Napisano 7 Maja 2014 Jeśli obejrzałeś filmiki i czytałeś FAQ to powinieneś wiedzieć że czasem baryłka jest przy przerzutce. Tam gdzie pancerz "wchodzi" w przerzutkę. Ale na razie masz źle ustawiony zakres tejże przerzutki regulowany za pomocą śrub. Linka skądinąd do wymiany.
Duratec Napisano 7 Maja 2014 Napisano 7 Maja 2014 Reguluj baryłką przy przerzutce. L i H regulujesz tylko wychył wóżka przerzutki na skrajnych zębatkach. Jest też opcja, że na "7" za mocno napiąłeś linkę. Napnij ręcznie bez kombinerek, bez siłowania. Obejrzyj filmik 3x. Sam się uczyłem w taki sposób.
kalinowski5 Napisano 7 Maja 2014 Autor Napisano 7 Maja 2014 To głupio zabrzmi, ale jak kręcić tą baryłką? Kręcę w losowe strony i nie widzę, żeby w wyniku tego kręcenia linka się napinała czy rozlużniała...
Duratec Napisano 7 Maja 2014 Napisano 7 Maja 2014 Zdaję sobie sprawę, że po kilku godzinach możesz być poirytowany sytuacją. Głęboki oddech i koncentracja https://www.youtube.com/watch?v=0unfHLlHAuA#t=320 Dużej różnicy w napięciu nie zuważysz. Głowny naciąg linki robisz ręcznie i później baryłkami tylko doregulowujesz.
BikoBiko Napisano 8 Maja 2014 Napisano 8 Maja 2014 Czy winna może być nieco uszkodzona linka (bez końcówki)? aR6j4JO.jpg Coś mi się zdaje, że oprócz kłopotów z regulacją masz skrzywiony hak. Zrób zdjęcie od tyłu koła, tak by było widać wózek, który powinien być ustawiony pionowo.
Budzik1502 Napisano 8 Maja 2014 Napisano 8 Maja 2014 Na starej przerzutce wszystko chodziło ok ?? Pytam bo piszesz o koronce 7 a na zdjęciu manetki widzę max 6. na pewno manetkę masz na 7 biegów ??
porcelanowy Napisano 8 Maja 2014 Napisano 8 Maja 2014 Powitoł Misiu, a ty nie masz aby pancerza obróconego "tyłem na przód"? Bo przynajmniej ta końcówka przy przerzutce mi nie pasuje To po pierwsze i od uporządkowania pancerza/linki oraz rozeznania czy manetka pasuje do przerzutki bym zaczął
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.