226 Napisano 18 Kwietnia 2014 Napisano 18 Kwietnia 2014 Przede wszystkim, witam serdecznie wszystkich forumowiczów! Poszukuje roweru do zastosowań głównie miejskich, transportu do/z pracy po asfalcie lub kocich łbach i jestem otwarty na wszelkie propozycje. Mierzę 186cm wzrostu i ważę 92kg. Jako że lubię podróżować z minimalną ilością przedmiotów oraz nie planuje podróżować w deszczu/po deszczu wolał bym wybrać rower szosowy/"fitness" aniżeli typowo miejski. Myślałem nad zalicytowaniem następującego roweru do ok ~~400-500 euro: http://www.ebay.de/itm/STORCK-VISION-LIGHT-Rennrad-Speedbike-RH-59-/231203790841?pt=Sport_Radsport_Fahrrad_Anh%C3%A4nger&hash=item35d4d1dff9 Jednak odnoszę wrażenie że ten rower jest dla mnie zbyt drogi i jako amator nawet nie docenie jego wartości. Serdecznie uprasza się o wsparcie merytoryczne!
PjeseczeQ Napisano 18 Kwietnia 2014 Napisano 18 Kwietnia 2014 Generalnie rower crossowy nadaje się do tego - śmigam po mieście bardzo często tym co mam w profilu i jest ok, tylko 3x8 są zupełnie zbędne w mieście. Jeśli miałbym właśnie wybierać rower w zdecydowanej większości na miasto, to brałbym http://www.kellysbike.com/pl/rowery-2014/fitness/physio-10#.U1GbFvl_tmo
Burak Napisano 19 Kwietnia 2014 Napisano 19 Kwietnia 2014 Musisz jednak pamietać, że między tym rowerami jest różnica klas. Storck to luksusowa niemiecka marka, a rower jest zbudowany na komponentach wyższej klasy. Jeśli udałoby Ci się go kupić za 500EUR, co wcale nie jest pewne, a rower jest rzeczywiście w dobrym stanie, to jest to korzystna cena. Zwróć też uwagę, że Storck to prawie rower szosowy. Jeśli chodzi o Twój dylemat, czy wykorzystasz rower dobrej klasy, to moje zdanie jest takie: najdroższy rower, to rower nieużywany. Jeśli będziesz zadowolony z roweru i będziesz na nim dużo jeździł to wykorzystasz zalety dobrego roweru. Jeśli będziesz nim często dojeżdżał to pracy, to zakup Ci się szybko zwróci.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.