Fredx Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 Witam mam probelm w Krossie Hexogenie x9 2013 rower ma 300km jedyne co wiem o suporcie to typ Buchel czyli chyba na kwadrat. Z suportu chyba nie na 100% wydobywa sie dzwiek jakby dzwonienie dzwonka. Dzwięk słychac tylko przy dużym obciążenie podniosłem rower zakręciłem korbą nic nie słychac jade spokojnie na 2.7 też nic nie słychać przy większym biegu np 3.7 3.8 co obrót korby słychać dzwonek. Roweru na gwarancje nie oddam kupiłem go w drugim końcu Polski. Liczę na was że wiecie co się stało
Mod Team Puklus Napisano 13 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 13 Kwietnia 2014 Chodzi ci o skrzypienie ?
tobo Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 Dzwoni gdy łańcuch jest na największych koronkach kasety? Trzeba wkręcić śrubę regulacyjną na przerzutce i/lub wygiąć hak.
Fredx Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Napisano 13 Kwietnia 2014 Tobo przy pedałowaniu z małyn naciskiem nic przy pedałowaniu z wiekszą ilością siły słychać dzwięk
Mod Team Puklus Napisano 13 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 13 Kwietnia 2014 To by pasowało do nie dokręconych ramion korby.
Fredx Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Napisano 13 Kwietnia 2014 Chodzi Ci o te śruby? ">http:// ">http://
Jaca911 Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 Są dwie opcje. Obie wynikające z miękkiej osi suportu. Pierwsza to minimalnie za nisko przerzutka, przy ugieciu zęby zgadzają o przerzutke. Druga opcja to przerzutka na dobrej wysokości a tarcza i tak ociera, bo się os krzywi
Fredx Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Napisano 13 Kwietnia 2014 Kolega wyżej miał rację (chyba) zmieniłem trochę położenie przerzutki tylko teraz nie zmienia na wyższy bieg ani na niższy to znaczy przerzutka się przesuwa ale brakuje kilku mm żeby przerzuciła łańcuch. Czyli teraz co regulacja przerzutki?
Fredx Napisano 14 Kwietnia 2014 Autor Napisano 14 Kwietnia 2014 Wyregulowałem przerzutke robiłem to 1 raz myśle że nawet dobrze mi poszło tylko gdy łańcuch jest na 3.9 delikatnie obija o blat jechać można bez problemu. Manetke mam na 3 biegi i jak jest na 3 i przesune dalej tak jakby na 3 i pół nic nie słychać. Śróbka H jest prawie odkręcona może ktoś mnie uświadomić co źle zrobiłem?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.