Koki Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 Witam! W moim (wiekowym już) rowerze udało mi się rozebrać amortyzator przedni. Budowa bardzo prosta, sprężyny elastomery na szpilkach (jak to nazywają "szaszłyki" ). Sprężyny mocno się zużyły, amortyzator uginał się już pod ciężarem kierownicy. Po oparciu rąk o kierownicę, amortyzator ugina się mocniej, obniża to kierownicę i w efekcie komfort jazdy. Wymiary sprężyny to: wysokość - 120mm średnica zew. - 24mm średnica wew. - 18mm grubość pręta - 3mm Nowa sprężyna powinna mieć pewnie większą wysokość (jak to obliczyć?) "na oko" pewnie z dwa centymetry więcej. Jest opcja żeby oddać te co mam do regeneracji - nie wydają się popękane więc może się uda. Na zamówienie nowe będą pewnie drogie. Orientuje się ktoś gdzie mogę dostać takie sprężyny, czy są wykonane w jakimś standardzie? Gdzie mogę kupić elastomery do amortyzatora? Mechanicznie nie są uszkodzone, ale guma ma już swoje lata.
fw66 Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 Nie słyszalem o regeneracji spreżyn. Ale z dorobieniem nie ma problemu. W każdym większym mieście jest zakład produkujący sprężyny i generalnie wyroby z drutu. Zrobią każdy rozmiar, nawet 1 sztukę. Kiedyś płaciłem 30zł.
artofnois Napisano 15 Kwietnia 2014 Napisano 15 Kwietnia 2014 zobaczę w piwnicy , mam jakieś od Suntoura , z goleni 28,6
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 15 Kwietnia 2014 Z tego co wiem, ludzie wsadzają ze simsona i są zadowoleni. Po skróceniu oczywiście. taką można kupić za ok 10zł skoro pasowała do darta z goleniami 28.6 wiec nie powinno być problemu z większymi.
Koki Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Napisano 15 Kwietnia 2014 Z tego co wiem, ludzie wsadzają ze simsona i są zadowoleni. Po skróceniu oczywiście. taką można kupić za ok 10zł skoro pasowała do darta z goleniami 28.6 wiec nie powinno być problemu z większymi. Tak też zrobię, na trasy które robię na pewno mi wystarczy, kierownica się podwyższy o parę cm (a jestem wysoki) i będzie na pewno lepiej niż było. Miałem już pomysł żeby zrobić jakieś podstawki pod sprężyny, które je by podwyższyły, ale to taki półśrodek, amortyzacja prawie żadna. Średnica sprężyn różni się trochę, ale nie powinno być problemów. Dzięki za patent, pozdro.
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 15 Kwietnia 2014 Za bardzo nie możesz sobie widelca podnieść, bo nawet jeżeli poprzerabiasz, możesz go szybko zniszczyć.
fw66 Napisano 16 Kwietnia 2014 Napisano 16 Kwietnia 2014 Nie wiem jaki masz wideł, ale w normalnych amortyzatorach sprężyny nie mają wpływu na wysokość. Dłuższa sprężyna goleni nie rozciągnie.
Koki Napisano 16 Kwietnia 2014 Autor Napisano 16 Kwietnia 2014 2i regulaminu Chodzi o to, żeby wróciło do normy tak jak było na początku przed zużyciem. Prawidłowo położenie rąk na kierownicy nie powoduje ugięcia amortyzatora.
Gość Napisano 16 Kwietnia 2014 Napisano 16 Kwietnia 2014 Mozesz sobie w przypadku dluzszej sprezyny wyrzucic elastomery, aby skompensowac te niedogodnosc. W dawnych czasach jak mialem RST i byla tam sprezyna i 4 elastomery na lage, to kupilem sprezyne od wspomnianego simsona, wyrzucialem 3 elastomery i dalem sprezyne. W sumie elastomer i to jeden przeciety na pol, sluzyl jako lacznik poszczegolnych segmentow. O tlumieniu tam mowy nie bylo, ale praktyczny wykorzystywany skok i czulosc sie zwiekszyly.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.