almaster Napisano 11 Kwietnia 2014 Napisano 11 Kwietnia 2014 Witam. Kupiłem nowy mostek i wystaje 1cm. nad rurą. Muszę zredukować podkładki, czy może tak zostać?
Mod Team michuuu Napisano 11 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 11 Kwietnia 2014 Dramatu nie ma ale lepiej jak mniej.Pewnie koniec rury na wysokości śruby zaciskającej? Jak możesz to zdejmij 5mm podkładkę.
Mod Team Puklus Napisano 11 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 11 Kwietnia 2014 Maksymalna przerwa to 3-5mm 10 to za dużo. Cho nie ma tragedii Jak masz mostek na 2 śruby mogło by zostać.
almaster Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Napisano 11 Kwietnia 2014 Ok, zdjąłem i mam 4. Dokręcałem na top cap kcnc i mi strzeliło przy 10mm...wystraszyłem się że mostek, czy rura sterowa, ale kapsel się rozleciał. Witam, mam jeszcze jedno pytanie. Rozumiem że jeśli nie mam przykręconego korka sterów, mostek tylko dwoma śrubkami, to normalne są luzy?
Fenthin Napisano 11 Kwietnia 2014 Napisano 11 Kwietnia 2014 Nie pozbędziesz się luzów bez top capa. Tylko jak trzeba go przykręcać, żeby go zniszczyć...?
ugupu Napisano 11 Kwietnia 2014 Napisano 11 Kwietnia 2014 Nie luzując śrub mostka? Bo inaczej chyba trudno.
Mod Team Puklus Napisano 11 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 11 Kwietnia 2014 Nie luzując śrub mostka można sie co najwyżej gwiazdki pozbyć
Mod Team michuuu Napisano 11 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 11 Kwietnia 2014 No to jak założyłeś? Młotkiem sobie pomagałeś?
almaster Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Napisano 11 Kwietnia 2014 Mostek założyłem i dokręciłem max śruby boczne. Później zacząłem wkręcać gwiazdke steru.
Mod Team Puklus Napisano 12 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 12 Kwietnia 2014 Całkiem nie rozsądnie i bez myślenie Już pomijając fakt ze sie np nie znasz ... ale logicznym jest że jeżeli skręcasz śruby to uniemożliwia to przesuwanie elementu przykręcanego ... (poniższy wywód jest ogólny i nie kierowany do nikogo poza wszystkimi do których jest kierowany) Dlatego czarno widzę dzisiejsze pokolenie smartfonowe ... leniwe, czekające aż sie im odpowiedź poda na tacy. Nawet powstał nowy syndrom ... syndrom google, ludzie nie zapamiętują prostych fraz i znaczeń ... bo po co, jak mogą je wygooglować w kilka sec. Ale jak google braknie będzie płacz i zgrzytanie zębów
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.