Grillaz Napisano 9 Kwietnia 2014 Napisano 9 Kwietnia 2014 WItam serdecznie. Mam okazje kupić używane klamkomanetki Shimano ST-EF-8R (prawa) ST-EF-L (lewa) oraz przerzutkę Shimano Alivio RD-M410 8 rzędowa. Cena którą mi proponują to 100 zł za wszysko. Opłaca się kupić za te pieniądze? Dodam że chce wymienić osprzęt który mam w rowerze (osprzęt marketowy, plastikowy noname)
pacman Napisano 17 Kwietnia 2014 Napisano 17 Kwietnia 2014 Jak ktoś jest biednym studentem,ew zarabia 1500zł na kasie w tesco,może się bawić w dziada groszowego.Bo widać po tym sprzęcie ze on swoje przezył wiec interes to żaden.Kosztuje to 2-3 razy mniej i tyle mniej pożyje o ile nie sprzedaje tego ktoś kumaty kto wie że to pociagnie jeszcze z 500-1000km i weg dlatego szuka frajera żeby dostać za to jeszcze pieniądze zamiast wyrzucić do śmieci co w naszym kraju jest bardzooo powszechne i praktykowane. Uzywane częsci i rowery są też często kradzione.Dlatego powinno się kupowac tylko nowe żeby nie wspierac tego procederu. Powodzenia i trafnego wyboru
tobo Napisano 17 Kwietnia 2014 Napisano 17 Kwietnia 2014 Widzę, że kolega to traumatyczne przeżycia ma. Wyrzucenie do śmieci części w tym stanie świadczyłoby nie tyle o szukaniu frajera co o braku piątej klepki u właściciela. Nowe części też mogą być kradzione albo z rozbiórki kradzionego roweru. Swoje oczywiście przeżyły, jak każda używana część, wg mnie nie jest jednak źle. Przerzutka nie jest bardzo używana (bardziej brudna od wewnętrznej strony wózka), kółeczka nie wyglądają na długo eksploatowane (patrząc na stopień wytarcia zębów i ich okolic), niewielkie rysy na czarnym korpusie od przodu. Manetki nie są sfatygowane, najbardziej rysy widać na plastikach "monitorków" Nowy zestaw wyjdzie w granicach 140-150 zł plus wysyłka, więc trochę drożej niż ta oferta. Co do oceny oferty - w przypadku manetek jest łatwiej nawet jeśli są zdemontowane, przerzutkę prościej ocenić gdy jest przykręcona do roweru i można obadać np luzy pantografu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.