jurasek Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 napęd czyszczę jak już trzeszczy... smaruję zwykłym najtańszym smarem grafitowym. zbytnio sie tez nie przejmuje marketingowym zaleceniom producentów o konieczn0ści stosowania zmian łancuchów jeżdże na tanim napędzie i jak do tej pory zmieniam napęd raz w roku, na wiosne, szacunkowy przebieg 7000 km ale smar grafitowy? jak czesto czyścisz naped ? czy tez twój napęd to jedna bryła szajsu ? /taka naturalna miska olejowa z drogowego brudu / zagladałes do naszego działu konserwacji łańcucha ? pytania zadaje bo sam stosowałem grafitowy , dopoki nie trafiłem na forum
stefe Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 zbytnio sie tez nie przejmuje marketingowym zaleceniom producentów o konieczn0ści stosowania zmian łancuchów jeżdże na tanim napędzie i jak do tej pory zmieniam napęd raz w roku, na wiosne, szacunkowy przebieg 7000 km ale smar grafitowy? jak czesto czyścisz naped ? czy tez twój napęd to jedna bryła szajsu ? /taka naturalna miska olejowa z drogowego brudu / zagladałes do naszego działu konserwacji łańcucha ? pytania zadaje bo sam stosowałem grafitowy , dopoki nie trafiłem na forum no to ty czytasz i robisz 7000km a ja na tym robię jakieś 9000 km (cena kaseta + łańcuch około 80 złotych i tubka smaru za 2 złote) jak często? jak trzeszczy czyli co kilka wypadów... od około 100 do kilkuset km. miska olejowa i bryla szajsu? nie łapię o co chodzi... nie zaglądałem... wiem jak się konserwuje takie rzeczy... nie jestem ignorantem w sprawach technicznych... mam nawet wykształcenie techniczne. smar grafitowy jest tani i zdaje egzamin... nie czepia się tego syf z drogi, nie zmywa tego deszcz... oczywiście nie smaruję tego bardzo obficie... trochę smaru na całej długości i wewnętrzna strona łańcucha.
jurasek Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 stefe zapraszam do debaty o wyższości smaru grafitowego nad czyms innym cała dyskusję o smarze grafitowym poniżej tego zaproszenia usunąłem jako OT wracamy do metod wielołańcuchowych pozdrówko porządkowe
zordiak Napisano 25 Lipca 2006 Napisano 25 Lipca 2006 1x pc-68 :wink: Co nie zmienia faktu ze i tak jestem przeciwnikiem jazdy wielołańcuchowej :wink: Edit: mam korbe Deore 2005 Dlaczego jesteś przeciwnikiem jazdy wielołańcuchowej? Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.