Skocz do zawartości

[łańcuch] naciag łańcucha

Swistek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, wymieniłem korbę w rowerze na większą i pojawił mi się problem z naciągiem łańcucha wrzucam foto na skrajnych przełożeniach + 3/8  i teraz kwestia czy muszę kupić nowy łańcuch (ten jest prawie nówka... mam jeszcze parę zwojów które wykułem mógłbym je wpiąć na dodatkowej spince?) 

ancuch2.jpg

ancuch1.jpg

3lancuch.jpg

Napisano

Gdy łańcuch jest na dużej tył - dużej przód to przy zmianie na mniejszą koronkę kasety zmiana zachodzi normalnie, czy przerzutka się wiesza?

Jeśli nie to możesz jeździć. Jeśli tak to można łańcuch wydłużyć na dwa sposoby:

1. Kupić nowy, dobrać długością do napędu a odjęty kawałek łańcucha który zostanie wykorzystać do obecnego łańcucha.

2. Zapytać o resztkę łańcucha w serwisie i dosztukować.

Dopiąć kawałek możesz bez spinki po wysunięciu pinu łańcucha ale niecałkowicie - potem skuć skuwaczem.

Napisano

Na moje oko to łańcuchowi brakuje nie więcej jak dwa ogniwa (czyli para -jedno zewnętrzne i jedno wewnętrzne). Ale jak mówi tobo, jeśli nie przeszkadza w jeździe na przełożeniu 48/32 (czy ile tam z tyłu masz) to generalnie jest okej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...