Swistek Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 Witam, wymieniłem korbę w rowerze na większą i pojawił mi się problem z naciągiem łańcucha wrzucam foto na skrajnych przełożeniach + 3/8 i teraz kwestia czy muszę kupić nowy łańcuch (ten jest prawie nówka... mam jeszcze parę zwojów które wykułem mógłbym je wpiąć na dodatkowej spince?)
tobo Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 Gdy łańcuch jest na dużej tył - dużej przód to przy zmianie na mniejszą koronkę kasety zmiana zachodzi normalnie, czy przerzutka się wiesza? Jeśli nie to możesz jeździć. Jeśli tak to można łańcuch wydłużyć na dwa sposoby: 1. Kupić nowy, dobrać długością do napędu a odjęty kawałek łańcucha który zostanie wykorzystać do obecnego łańcucha. 2. Zapytać o resztkę łańcucha w serwisie i dosztukować. Dopiąć kawałek możesz bez spinki po wysunięciu pinu łańcucha ale niecałkowicie - potem skuć skuwaczem.
Ziemko Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 Na moje oko to łańcuchowi brakuje nie więcej jak dwa ogniwa (czyli para -jedno zewnętrzne i jedno wewnętrzne). Ale jak mówi tobo, jeśli nie przeszkadza w jeździe na przełożeniu 48/32 (czy ile tam z tyłu masz) to generalnie jest okej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.