TramwajarzPL Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 Po przejechaniu sporej ilości kilomnetrów przez 6 lat około,zaczołem mieć juz spore luzy na wahaczu,sciskanie dawało efekt tylko na jakiś czas,jest to trochę irytujące jak jade i tył mi lata na boki,czy ktoś może mi powiedzieć co zrobić w tej sytuacji/nie chce tego roweru wywalać na złom bo jest jeszcze w dobrym stanie,myślałem czy dorobić takie tuleje z polamidu czy jak to sie zwie ew kupić nowe tylko czy to sie normanie dostanie?ew może ktoś inny ma jakieś propozycje jak przerobić/zmienić budowe łozyskowania tego wahacza
tobo Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 Jeśli luz jest na tulejach to pierwsza możliwość - wymiana - ale pewnie brak dostępności. Kolejna możliwość to dorobienie z tego samego materiału z którego są fabryczne - są albo z tworzywa albo metalowe, kłania się wizyta u tokarza. Pokaż zbliżenie zawiasu od lewej strony.
Rulez Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 Jeśli chcesz się w to bawić to na 99% jedyną możliwością jest dorobienie nowych tulejek, najlepiej było by od razu zadbać o smarowanie.
marcinBB Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 Ja w do swojego ex GTI dorabiałem tulejki z fosforo-brązu,jednak było już za późno-gniazda już były wyrobione..
TramwajarzPL Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Napisano 6 Kwietnia 2014 https://plus.google.com/photos/116802805580546607032/albums/5999272050929817425?authkey=CK2CpILzkuvZ2QE Tak to wygląda,nie wiem ile by to kosztowało więc pytam na jaką kwotę się przygotować i z jakiego materiały to wykonać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.