Skocz do zawartości

[ Suport] Buchel- co to jest?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Planując zmiany na przyszłość doszedłem do tematu Suportu.  W swoim Hexagonie x6 mam suport Buchel.

Ktoś wie co to za suport? To prawda że jest na łożyskach maszynowych? Nadaje się do czegoś?

Przeszukałem spory kawałek internetu i jedyne na co trafiłem to krótka wypowiedź pod tytułem: jest na łożyskach maszynowych, jeździj dalej.

Napisano

To zapewne jakaś chińszczyzna. Jeździj, a w przyszłości będziesz się martwić. Póki działa, a nie planujesz przedwczesnej wymiany to nie wiem co Ty chcesz z tym robić? Kiedyś to chociaż NECO dawali, albo coś w miarę znanego. Widać, że tną koszty.

Napisano

Robić nie planuję aktualnie nic, pytam z czystej ciekawości bo jest to właściwie jedyny element w tym rowerze który zastanawia mnie od samego początku.

Napisano

Chińszczyzna i nikt nie zna jej jakości. Ogólnie nawet słabe suporty na kwadrat działają bardzo długo, więc nie masz się czym martwić. Jak nawet ten by szybko padł to kupisz nowy za 20-30 zł. Każdy może robić suporty na kwadrat. Potrzebna jest tokarka, kawałek rury, kawałek wałka i łożyska dobrane z katalogu. Wielka filozofia! :D Z narzędzi to jeszcze gwintownik i to wszystko. Wybrali dostawcę jakiegoś, który był dla nich najkorzystniejszy i to wszystko. Co chcesz wiedzieć? Budowa się pewnie nie różni niczym od każdego innego. Po co wykręcałeś suport jak rower nowy i wszystko sprawne? Tylko po to, żeby zobaczyć co tam w środku jest?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...