Skocz do zawartości

[2000-2500] mtb

GroobY

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Avatarus jak się nie znasz to sie nie wypowiadaj lub nie miałeś do czynienia z kołem 27.5

Czym wieksze koło tym lepsza przyczepnośc co za tym idzie to stabilność i gdy napotkamy przeszkode to jest mniejszy opór.

Droższe na pewno to jest bo to nowe co nie dawno wszedło na rynek , to jak z wrzystkim jest. Chcesz wygode płać wiecej.

Napisano

Większe koło, mniejsza zwrotnosc...

Ale większa przyczepność. Szybsza jazda ale wolniejsze przyspieszenia.

Nie da sie powiedzieć co jest lepsze. Każdy musi wybierać pod siebie ponieważ każdy z standardów ma zalety i wady.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

Ja posiadam Krossa r3 z 2014r kupiłem z miesiąc temu w stacjonarnym sklepie i powiem że jestem zadowolony z niego. Fajnie się jeździ bez żadnych oprów i lekko bez żadnych problemów. Tylko muszę zmienic sb siodło, bo jest zbyt twarde jak dla mnie. Jak coś chcesz wiedzieć na temat tego roweru to pisz , a postaram się odpowiedzieć .

Napisano

Dla porównania dam rower na kółkach 26 z znacznie lepszym osprzętem od r3 nowego - http://allegro.pl/kross-level-a6-super-cena-i4015633587.html

Na plus dla przedstawionego wyżej roweru - lepszy amortyzator (xcm z r3 to tylko w zasadzie atrapa, xcr znacznie lepiej już działa), osprzęt klasy alivio/deore jest 3-4 półki wyżej niż prezentowany w modelu r3 - kupując takiego R3 już zbierałbym na wymianę nowego suportu - dam głowę że 1-2tys km i korba zacznie chodzić na boki .. W A6 nie powinno być takiego problem - ogólnie szukałbym czegoś na kołach 26 z osprzętem klasy co najmniej alivio i w okolicach 2tys.

Napisano

Przekraczasz o 30kg maksymalną wage rowerzysty dopuszczaną przez Krossa.

Napisano

Przynajmniej dla modeli 2011 było 80kg, 2012 też - to chyba teraz coś zmienili w zapisach gwarancyjnych.

Ten model co wkleiłeś już znacznie lepiej wychodzi jeśli chodzi o porównanie cena/jakość - a co do rozmiaru to L będzie chyba ciut za duża ( bo to 20-stka a dla Ciebie 19stka byłaby w sam raz) - ale warto by było się przymierzyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...