Skocz do zawartości

[2000-3200]Cross max 50km/tydzień

Mulon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dokładnie.I właśnie dlatego dla moich 173, niski zwis nie pozwala dosiąść Evado :P

Swoja droga jakaś porażka żeby nie zrobić ramy dla ludzi z niższym,tudzież obfitszym zwisem :P

Jeszcze jest Giant Roam 0.

Kurcze nie ma gdzie dosiąść Cube na tej ramie.Bede sie musiał wybrac do miasta obok.

Napisano

Giant Roam 0 disc 2014 po promocji za 2850zł.Standardowa cena 3299zł.Brac i nie zastanawiać się?Bedzie chyba lepszy od Zethosa?

Napisano

Oba przymierzone ? Czy oczekujesz porownania danych z katalogu?

Ja powiem tak, mialem kiedys mtb scotta, pierwszy markowy rower, kupionego przez siec bez przymiarki..voltage yz, yx czy jakos tak sie zwal i jezdzilem nim jeden sezon w 2005, nastepnie wsiadlem na treka w tym samym rozmiarze...bylem mega zaskoczony tym o ile wygodniej siedzialo sie na treku...,scott zaraz poszedl pod mlotek, treka mam do dzis dnia ;-)

Napisano

Niestety, większość piszących tematy nie przymierza się do rowerów, oceniają tylko na podstawie wyposażenia, może nie powinno się używać słowa głupota, ale to jest coś w tym typie :blink:

Napisano

Nie każdy mieszka w duzym miescie gdzie wszystkie znane marki i drogie modele tylko czekają zeby usadzic na nich swoje 4 litery.

Ja byłem w 4 sklepach w swoim miescie i roweru za ponad 3000zł ze swieca szukac bo ludzie takich nie kupuja.Jak juz jest jakis rower , to znowu nie mamy ramy.Nie bede kupował roweru, nie z tym sprzetem,nie w tym kolorze,nie z tej marki co chce tylko dlatego, ze tylko ten jest akurat w sklepie.

Nie mierzcie Panowie wszystkich swoją miarą.

Unibike Xenon za 3300

Giant Roam 0 2850

Kellys Phanatic 70 2014 za 3240

Zastanawia mnie przerzutka przednia w Giancie: co to jest Deore przerzutka trekking?Amortyzator NCD-D Lo to amortyzator olejowy czy powietrzny?

Napisano

Kupie se nawet na podstawie tego czy śrubki są czarne czy srebrne-nic ci do tego.Nie wnosisz nic do tematu to hate'uj gdzie indziej.

Napisano

Zachowujesz się jak smarkacz, co chwilę wrzucasz jakiś rower i pytasz :

Unibike Xenon 2014 za 3300zł brac?Kupic Polskie i wypiac sie na szwabskie Cube Nature Pro?

Napisano

A czy ten dział nie jest właśnie od tego?Czy tutaj nie zadaje sie pytań,nie szuka rozwiązań?Wybór roweru za ponad 3000zł to nie kupno Lazarro V3 za 1000zł.

Jak znajde cos fajnego to wrzucam link,ile jest tematów gdzie inni piszą "Jaki rower do 3000zł" i nawet nic nie potrafia wygooglowac,podac żadnego linka.

W moim temacie jest juz mnostwo linkow gdzie inni odwiedzający czytając też znajda cos dla siebie więc zejdź ze mnie i oficjalnie zaprzestan wpisywac nic nie wnoszące posty do mojego tematu.Żegnam Pana.Temat do zamknięcia.

Napisano
Kupic Polskie i wypiac sie na szwabskie Cube Nature Pro?

Od tego jest Forum ? od takich bezsensownych tekstów ?

Skoro sam piszesz :

Wybór roweru za ponad 3000zł to nie kupno Lazarro V3 za 1000zł.

To się wysil, i poszukaj gdzie indziej tych rowerów.

Napisano

A co wiesz o Cube Nature, że chcesz się na nie wypiąć, siedziałeś na nim , jeździłeś ?, to jest akurat dobrze wyposażony rower z amortyzatorem powietrznym, jak najbardziej godny uwagi, tym bardziej jeśli pasuje jego geometria ...

Nie jestem fanem Cube, ale ten akurat rower jest ciekawy ...

Napisano

Wersja z 2013 roku ma amortyzator olejowy a z 2014 roku powietrzny , to świetnie wyposażony rower o genialnym wyglądzie , z wysoką ceną i zerową dostepnąścią .Uwielbiam go ale nigdzie nie moge go przymierzyc,z zamowieniem tez problem, cena sztywna.W krakowie(100lkm ode mnie) jedyny model , który znalazłem miał rozmiar 50.Zastanawiam sie czy nie przejechac sie i nie zobaczyc tego rozmiaru 50 aby miec jako takie odniesienie do rozmiaru 46.

W moim miescie nie ma ani jednego Cube w rozmiarze 46 czyli 17,5".Pisałem , ze chce sie na niego wypiąć bo UNIBIKE  to Polska marka z Bydgoszczy, która robi bardzo dobre rowery w przystepnej cenie które mozna zdobyc bez 3 tygodniowego oczekiwania na dostawę.

Kellys Phanatic z 2014 roku jako jedyny jest dostepny w moim miescie i wrazenia sa jak najbardziej pozytywne.

Giant Roam nie jest dostepny ale nie odbiega od wyzej wymienionych wyposażeniem a moge go mieć w przystępnej cenie(500zł taniej niz powyższe),niestety nie mam mozliwosci go przymierzyc.Mierzyłem Talon 27,5 2 w rozmiarze 18" i było na styk wiec wierze, ze z crossem gorzej nie bedzie.

Napisano

hmmm....przekrok w M Talon to 79.9 a w M Roam 81.9- duza roznica. W S jest 80.1 wiec to bedzie chyba ten rozmiar.

Napisano

Tak, ale przekrok to nie wszystko, ważna jest długość ramy, w czasie przymiarki trzeba zwrócić uwagę na pozycję na rowerze, na to czy da się obrać wygodną pozycję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...