maciejmacku Napisano 1 Kwietnia 2014 Napisano 1 Kwietnia 2014 Witam! Mam problem z kasetą albo korbą. Podczas gdy zakręcę tylnym kołem w powietrzu, razem z kołem kręci się korba do przodu jakbym pedałował, a tego nie robię - wygląda to tak jakby było ostre koło w rowerze szosowym. Przez to też przy dużych prędkościach na zjazdach przerzutka sama się podwija do góry. Co jest przyczyną? Proszę o pomoc
lyndowss Napisano 1 Kwietnia 2014 Napisano 1 Kwietnia 2014 Bębenek. Rozebrać i sprawdzić. Za mocno skręcone łożyska, może coś wlazło w szczelinę piasty, a bębenka, za duża ilość smaru. Przyczyny mogą być różne. Zależy jeszcze czy to wolnobieg, czy bębenek nakręcany. Ruszałeś coś tam, czy po prostu samo z siebie tak się stało?
maciejmacku Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Napisano 1 Kwietnia 2014 Niestety samo z siebie się to stało, nic nie rozbierałem. Może koło już po prostu już trochę dostało
lyndowss Napisano 1 Kwietnia 2014 Napisano 1 Kwietnia 2014 http://www.forumrowerowe.org/topic/80780-konserwacja-czyszczenie-i-smarowanie-bebenka-shimano/ Zrób pełen serwis to się dowiesz. Jeżeli tak mówisz to podejrzewam, że katowałeś rower np. dałnhillem, a rower tego nie zniósł. Stary ten rower? Co to za cudo techniki? Jakieś zdjęcia jak to wygląda itp. byłoby pomocne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.