wigry Napisano 31 Marca 2014 Napisano 31 Marca 2014 Za tydzień chciałem wybrać się do Wisły na rowerze i wrócić pociągiem do Katowic. Według rozkładu http://rozklad-pkp.pl nie ma możliwości przewozu roweru... Nie chce mi się w to wierzyć,że w takie miejsce,PKP nie udostępnia takiej możliwości. Jeździcie w te strony? Jak to jest? Skorumpować kanara ?
kashie Napisano 31 Marca 2014 Napisano 31 Marca 2014 czesc, to moze do BB zamiast do Wisly, jest polaczenie pkp z przewozem roweru, godzinka jazdy:)
jasinski21444 Napisano 31 Marca 2014 Napisano 31 Marca 2014 Jeżeli jedziesz przewozami regionalnymi ( ta pomarańczowa ikonka ) to nie ma problemu , kupujesz bilet na rower , pakujesz się do ostatniego przedziału ostatniego wagonu i tyle . Nawet jeżeli na stronie nie ma opisu że przewóz roweru to i tak można się wpakować z rowerem i nikt się nie czepia - zawsze tak robię
wigry Napisano 31 Marca 2014 Autor Napisano 31 Marca 2014 Jeszcze pozostaje opcja ---z Kato do Bielska pociągiem----ROWERem---->Wisła. Bielsko mi jakoś nie podchodzi.Wisła już ma w sobie coś z gór. Wisła,turystyka,a tu roweru nie przewieziesz ehhhh Oooo dzięki ,teraz doczytałem post powyżej.
mewek Napisano 31 Marca 2014 Napisano 31 Marca 2014 Na trasie Wisła-Katowice najłatwiej i zarazem najtaniej z rowerem pojedziesz Kolejami Śląskimi. Chyba wszystkie pociągi z KŚ posiadają stojaki na rowery, pomimo, że w rozkładzie często nie są zaznaczone jako pociągi z przewozem rowerów. Co do innego rodzaju pociągów to w 99% tez można rower przewozić bez względu na to co jest napisane na rozkładzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.