oswaldini Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 Witam, mam w posiadaniu magury marty, przejechaly w moim biku ponad 300km na razie ale przedni hamulec chyba sie zapowietrzyl !! Drastycznie spadła jego wydajnosc, wrecz do zera !! :| Probowalem sam go odpowietrzyc ale chyba jestem jakis antytalent !! :/ Sciagnalem opis z neta ale nic, kiedy pompuje od dołu olej strzykawka jest OK ale kiedy chce wrocic strzykawka z powrotem olej to nie ma szans i ciagnie powietrze a wszystko jest szczelne !! Zrobilem wiec inaczej, przy sciagnietym dekielku i ustawieniu klamki w poł. 0st sposcilem caly plyn z ukladu. Do strzykawki napompowalem max oleju i upewnilem sie ze niema bombelkow, przykrecilem strzykawe w zacisku i powoli pompowalem olej i patrzylem jak bombelki uciekaly gora, kiedy nazbieral sie caly zbiorniczek odciagnalem od gory troche i dalej pompowalem od dolu olej, kiedy juz bombelki nie uciekaly (podejzewam ze juz ich niebylo) naciskalem powoli klamke (plyn wracal do szczykawki na dole) po czym znowu pompowalem plyn szczykawka na dole (i tak 2-3 razy) Nie bylo zadnych bombli wiec przy pelnym zbiorniczku zamknalem dekielkiem a nastepnie odwrocilem rower bokiem i odkrecilem strzykawe i zakrecilem srubka. Wynik 3 krotnej proby - ZALOSNY !!! Hampel prawie nie hamuje !! Klocki na pewno nie zostaly polane (hamulec gorzej hamowal juz przed odp.) Mam nadieje ze w miare zrozumiale to napisalem, prosze poradzcie mi cos !! Robie cos zle?? I wogole jakim cudem zapowietrzyl sie po 300km ??!! Pozdrawiem i dzieki za pomoc
Habibek Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 a przecieka Ci czasem płyn nad dekielek zbiorniczka? Jeśli jest tam chociaz jedna kropelka (w dekielku jest taka mała dziurka jak sie przyjrzysz), to znaczy,że uszczekla spod dekielka nie jest na swoim miejscu, sprawdź
oswaldini Napisano 13 Czerwca 2006 Autor Napisano 13 Czerwca 2006 no fakt, wyciekla z tej dziurki kropelka moze dwie płynu ale potem juz nic takiego niebyło, miało to miejsce po jednym nacisnieciu klamki i ustalo wiec postanowilem to zignorowac, wiec co rozkrecic to i poprawic uszczelke?? pomoze??
Habibek Napisano 13 Czerwca 2006 Napisano 13 Czerwca 2006 Odkręć i popraw, niewiele roboty to kosztuje a może Ci pomóc, olej nie powinien przedostawać się nad uszczelkę, jeśli tak się dzieje, znaczy to, że zbiorniczek jest jakby "otwarty u góry". Za każdym ruchem klamki wtłaczasz do przewodu trochę powietrza i ta mała "trocha" tak właśnie zmniejsza siłę hamowania Spróbuj. Możesz pomazać uszczelkę olejem, starannie tylko włóż ją do tego rantu w dekielki. Pozdr. Acha, a masz pewność,że nie polałeś klocków? Wiesz, tego nie widać a standardowe klocki mają budowę żywiczno metalową a żytica chłonie olej i nic nie widać. Możesz to łatwo sprawdzić. Wyciągnij klocek. Jeśli przejedziesz po nim palcem i zobaczysz na palcu coś podobnego do rozgniecionego grafitu, to znaczy,że kapnąłeś na klocka Nic straconego. Wyciągasz oba, przecierasz benzyną ekstrakcyjną (nie zwykłą!) i wkładasz na 15/20 min do nagrzanego piekarnika, wyciągasz po tym czasie i pozwalasz im spokojnie wystygnąć. Tarczę przecierasz ekstrakcyjną i wszystko razem składasz do kupy. Po 2, 3 zagrzaniach tarczy klockami wszystko wróci do normy - kombinuj. I pisz. Pozdr x 2.
oswaldini Napisano 15 Czerwca 2006 Autor Napisano 15 Czerwca 2006 mialem pewnosc ze nie polalem, jednak zrobilem jak mowiles i faktycznie na palcu zostawal brud jak z grafitu jednak to tez chyba poniekad starty klocek?? no nic benzyny niemam ekstarkcyjnej i ipiekarnika tez bo jestem w mieszkaniu na studiach ale mam palniczek elektryczny i wypiekalem klocki na nim zobaczymy czy cos pomoze, tarcze wyczyszcze płynem do naczyc albo czyms podobnym jak nic niepomoze to jutro udam sie do sklepu po benzynke bo dzis boze ciało. A wogole doalem bo zerwalem gwint w srubce ze zbiorniczka, teraz jak odkrece to juz nie przykrece :/ Da sie tą srubke jakąś zamienić?? wupiekalem klocki na palniku elektrycznym 10-15 min ale niemam zadnej poprawy :| zaraz mnie cos trafi !! jutro ide po benzynke nowy olej i wszystko od poczatku !! ku^%$%^$a ktory to juz raz to niewiem !!
oswaldini Napisano 16 Czerwca 2006 Autor Napisano 16 Czerwca 2006 PYTANIE !!!!! Kupilem rozpuszczalnik ekstrakcyjny, zmienilem przewody (mialem na odwrot - hamulce z niemczech) zrobilem wszystko idealnie (na razie tylko tylni hampel) i po zlozeniu wszystkiego - klamka idzie do samej kiery prawie !!! co zrobic aby tak nie było?? podejzewam iz trzeba wiecej oleju wpompowac w uklad, ale jak to zrobic?? trzeba ustawic tłoczki tak jakby miały niby juz troche hamowac?? prosze o pomoc, najlepiej na priva lub gg 5298664
verul Napisano 24 Kwietnia 2008 Napisano 24 Kwietnia 2008 Nie bede zakladal nowego tematu tylko tu sie dopisze. Moj problem jest tej natury ze klamka nagle zaczela pariwe dotykac kierownicy... A byla dobrze. W okolicy klamki widac drobne ilosci oleju - uciekalby tamtedy? Moze jakas uszczelka? I klocki sa w wiekszej odleglosci od siebie chyba. bo tak jak zawsze uzywalem 4 podkladek pod srube zacisku to teraz poszlo 6. Dodatkowo jak sie wykona klamka kilkanascie(dziesiat) szybkich i niezbyt glebokich ruchow to juz nie dotyka kierownicy tylko dochodzi do polowy. A sytuacja jest o tyle dziwna ze ten hamulec lezal na biurku i nie byl jezdzony. Oczywiscie mial ten plastik miedzy klockami. Zapowietrzyly sie? Olej uciekl?
tobo Napisano 24 Kwietnia 2008 Napisano 24 Kwietnia 2008 magura clara mojego kolegi byla zmienna jak kobieta. raz dzwignia miala skok krótki drugi raz długi, odpowietrzanie to byl istny pokaz akrobacji (odpowietrzanie bylo niemozliwe zgodnie z zaleceniami producenta). moje julie tez swirowaly. byl to jeden z najwazniejszych powodow znielubienia magur
verul Napisano 24 Kwietnia 2008 Napisano 24 Kwietnia 2008 Ta zmiennosc tlumaczylaby nazwanie ich hamulcow zenskimi imionami... No nic, zapytam w ich autoryzowanym serwisie. Jest to dla mnie dziwne o tyle ze mozna te klamke "napompowac" robiac wlasnie szybkie, krotkie i niezbyt pelne ruchy klamka. Ale jak potem troche postoi to znow do kierownicy dochodzi.
verul Napisano 3 Maja 2008 Napisano 3 Maja 2008 Sprawa chyba nie twki w zapowietrzeniu. Bo coraz wiecej tego oleju z klamki cieknie. Tak ze nawet kapac zaczelo. A klamka dobija juz do kierownicy i w ogole prawie nie hamuje. Czy to kwestia jakiejs uszczelki moze byc czy cos powazniejszego?
verul Napisano 4 Czerwca 2008 Napisano 4 Czerwca 2008 Ja nie wiem co to za serwis ale oni nie wiedza dlaczego z tego olej ciekl. Jeszcze troche i w depresje przy tym rowerze wpadne, bo sprawny bedzie chyba jesienia jak dobrze pojdzie. Nikt nie wie dlaczego z klamki olej moze cieknac?
radomir82 Napisano 4 Czerwca 2008 Napisano 4 Czerwca 2008 Nom skoro cieknie to pewnie padła jakaś uszczelka, możliwości mogą być dwie: uszczelka + oring na tłoczku, albo membrana w zbiorniczku wyrównawczym. Czy olej którym zalany jest hamulec jest oryginalny, tzn mineralny? Pozatym ,skoro są wycieki to na 100 procent jest zapowietrzony...
verul Napisano 4 Czerwca 2008 Napisano 4 Czerwca 2008 Najgorsze jest to ze oddalem go do "autoryzwoanego serwisu" magury i te losie nie wiedza co to jest. Wole nie wiedziec na jakiej zasadzie przyznaje sie autoryzacje. Olej raczej byl oryginalny, kupilem je w CR potem dalem do skrocenia. Chyba zostawili olej jaki byl w nich. Cieklo moze z tloczka, widzialem olej w miejscu mocowania klamki, z boku jak jest taka dziura gdzie wchodzi chyba tloczek. To tam najpierw zauwazylem olej. Te rzeczy sa trudno dostepne? Uszczelki, oringi? Zbiornik wyrownawczy jest w zacisku? Czy klamce?
radomir82 Napisano 4 Czerwca 2008 Napisano 4 Czerwca 2008 Zbiornik wyrównawczy jest w klamce, znajduje sie pod dekielkiem przykręcanym dwoma śrubkami. Używałeś hamulec po skróceniu przewodu? Może wyciek jest z okolicy mocowania przewodu? Powycieraj najlepiej klamkę do sucha a potem naciskając postaraj się zlokalizować wyciek, podejrzewam że części zamienne znajdziesz u dystryburora, radzę stosować tylko oryginalne o-ringi i uszczelki.
verul Napisano 4 Czerwca 2008 Napisano 4 Czerwca 2008 Uzywalem klamke przez 2 czy 3 jazdy i bylo ok. Potem dlugo stalo i zauwazylem walsnie ze klamka wchodzila coraz glebiej az w koncu w ogole nie dziala. I rownoczesnie wyciekal olej. Nie leci z mocowania przewodu, wyraznie widzialem olej u poczatku klamki, tam gdzie sa tloczki itd. Pewnie cena tych bajerow nie bedzie mala i dostepnosc kiepska. Obawiam sie ze skonczy sie na wyslaniu hamulca do CR i czekaniu pol roku az stwierdza ze oddaja kase. I tym pieknym sposobem bede jezdzil tylko z przednim hamplem i znow nie bede mial sprawnego roweru... NA slowo Magura dostaje wysypki...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.