maciejmacku Napisano 29 Marca 2014 Napisano 29 Marca 2014 Witam! Trenuję triathlon, ścigam się na dystansie sprinterskim i olimpijskim na trochę wyższym poziomie byłem posiadaczem kół Zipp 303 na obręczy aluminiowej, ale problem z łożyskami zniechęcił mnie do nich i zgłosiłem je na reklamację i oczekuję właśnie na zwrot kwoty zakupu. Do sedna... szukam po prostu zamienników do kwoty 5,5tys zł interesuje mnie oczywiście nie za wysoki stożek, dobrze reaktywny na zrywy i skoki. Myślałem o Mavic Cosmic Carbone SL, ale ich waga mnie trochę odstrasza i to, że prawie każdy je ma. Jakieś propozycje? Oczywiście koła full carbon też wchodzą w grę, natknąłem się nawet na tanią opcję kół "Jagu Peritus". Pozdrawiam!
Klosiu Napisano 29 Marca 2014 Napisano 29 Marca 2014 Waga kół nie ma większego znaczenia w triatlonie, przecież tam jedziesz jednym tempem od początku do końca i jeszcze bez większych górek. Czy koła ważą 1500g, czy 1700, dla wyniku to kompletnie bez znaczenia. Liczy się aerodynamika. Cosmiki są fajne, sztywne, i jak się rozbujasz to łatwo trzymać prędkość. Pewnie dlatego każdy je ma .
maciejmacku Napisano 29 Marca 2014 Autor Napisano 29 Marca 2014 Witam! Trenuję triathlon, ścigam się na dystansie sprinterskim i olimpijskim na trochę wyższym poziomie byłem posiadaczem kół Zipp 303 na obręczy aluminiowej, ale problem z łożyskami zniechęcił mnie do nich i zgłosiłem je na reklamację i oczekuję właśnie na zwrot kwoty zakupu. Do sedna... szukam po prostu zamienników do kwoty 5,5tys zł interesuje mnie oczywiście nie za wysoki stożek, dobrze reaktywny na zrywy i skoki. Myślałem o Mavic Cosmic Carbone SL, ale ich waga mnie trochę odstrasza i to, że prawie każdy je ma. Jakieś propozycje? Oczywiście koła full carbon też wchodzą w grę, natknąłem się nawet na tanią opcję kół "Jagu Peritus". Pozdrawiam! Dlatego specjalnie napisałem, że ścigam się na dystansach olimpijskich i sprinterskich, gdzie ściga się w grupie i jest dużo skoków
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.