trocha Napisano 29 Marca 2014 Napisano 29 Marca 2014 Dawno nie pisałem na tym forum, ale w końcu przyszedł czas, mój rower trafił w ręce dziewczyny, wiec ja w końcu mogę kupić coś większego, bo dotychczasowy był trochę za mały. Szukam czegoś zapewne 21 calowego. Przeznaczenie zdecydowanie nie sportowe, raczej coś do mozolnej, rekreacyjnej jazdy w większości po mieście, ale rower musi być tez w stanie przejechać przez las, głównie ścieżki. Budżet ograniczony do ok. 1200, wiec raczej bez szaleństw. Przy okazji, jakieś polecane sklepy w wawie?
Tadeus Napisano 29 Marca 2014 Napisano 29 Marca 2014 Decydujące pytanie: Bierzesz pod uwagę tylko zakup stacjonarny? Standardowym wyborem koło 1200zł jest Kands 1300 albo Lazaro Evolution V3 (Alivio). Oba dobry stosunek ceny do jakości zawdzięczają jednak głównie temu, że są sprzedawane przez internet - a nie stacjonarnie. Jak chcesz stacjonarnie to jedyną w miarę sensowną (choć sprzętowo wyraźnie gorszą opcją) jest Rockrider 5.2 w Decathlonie. Ewentualnie jeśli chcesz iść z biegiem czasu i rozwojem kultury rowerowej to rower typu cross zamiast MTB - stacjonarnie nic sensownego nie ma, w internecie Lazaro Integral albo Kands Maestro.
trocha Napisano 29 Marca 2014 Autor Napisano 29 Marca 2014 Obecny rower mam kupowany przez internet, niby wszystko mierzyłem sprawdzałem, a i tak jest do mnie niedopasowany/za mały. Teraz wolę się chociaż przymierzyć.
cienkun Napisano 29 Marca 2014 Napisano 29 Marca 2014 do 1400 stacjonarnie można kupić Romet Orkan 2.0. Gorszy osprzęt od Lazaro/Kands, ale ujdzie.
Fanta35 Napisano 29 Marca 2014 Napisano 29 Marca 2014 ja właśnie też potrzebuję podobnego roweru, tylko raczej stacjonarnie ( Świebodzin, Zielona góra)? wolałabym zobaczyć co kupuję i jednak porozmawiac ze sprzedawcą. (baba)
mklos1 Napisano 29 Marca 2014 Napisano 29 Marca 2014 Przy okazji, jakieś polecane sklepy w wawie? trybik.pl Można czasami niezłą promocję spotkać. Dwa sklepy w Warszawie mają.
trocha Napisano 29 Marca 2014 Autor Napisano 29 Marca 2014 Co do rockridera to cholernie mi się nie podoba ten wygiety tylny widelec Jeżeli trybik to jest ten na nowolipki, to mieszkałem kiedyś niedaleko. Na razie tydzień na południe Warszawy, jak starczy czasu, to podjadę i tam A np. Wheeler cross 6.1?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.