Skocz do zawartości

[Zakup] Czy warto czy może jest jakiś haczyk?

ascetoholix

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , zastanawiam się nad kupnem roweru szosowego,wcześniej dużo jeździłem MTB ale szosa by mi się przydała, a mianowicie upatrzyłem sobie taką kolarzówke http://allegro.pl/rower-szosowy-phonak-bmc-tanio-i4062199895.html lekka,osprzęt dobry. I pytanie mam takie,czy to dobry wybór ? Zależy mi na rowerze bardziej do treningów. I kolejne pytanie czy rozmiar 50-52 jak sprzedawca napisał będzie okej jeśli mam  wzrost 172 cm?

Napisano

a ile zawodnik waży ? ;)  bo drucików w kołach trochę mało...(jak dla mnie np ;) )

no i sam rower dziwnie tani jak on taki cały carbonowy   

a co do wzrostu to wydaje się (mi) że jest ok , ale możesz spytać o  długość rury poziomej , wysokość rury pionowej poziomej od ziemi

oraz przygotować się mierząc swoją nogę od strony wewnętrznej.

poglądowa fotka z odmętów ....(don't worry sir! I'm from Internet :D )

inseam_measure_130x259.jpg

wg kalkulatorów wyjdzie Ci czy rura pozioma jest  dobra na długość , a wysokość - czy nie zawiśniesz na postoju na ramie

rzeczony kalkulator, wg mnie przyjemny w obsłudze - http://mathmed.blox.pl/2011/02/Dobranie-rozmiaru-ramy-szosowej-kalkulator.html

mi osobiście się toto nie podoba  

Napisano

No budżet do 4000 ale to tak maksymalnie,a wydaje mi się ten rower być atrakcyjną okazją. Rozmiar bedzie.okej bo zmierzyłem a ważę okolo 65kg

Napisano

Ale kafla drożej niestety a to troche jest. Nie wiem.kurde czy nie bede zalowal ale drugiej takiej okazji może nie być a rower serio mi się podoba

Edit: rama bmc jest nowa

Napisano

Fakt. Nie mniej jednak dla mnie to cos podejrzana sprawa skoro jegomos pisze, że osprzęt 105, a z przodu campa siedzi. Ja bym dmuchał na zimne. To jednak 3 kafle. Lepiej wydac 4 i miec pewne źródlo. Poza tym sprzedawca nie wie też jaki rozmiar ramy sprzwdaje. Wiec jest niepoważny...

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

Napisano

wygląda na rower z dobrym osprzętem w dobrej cenie , można chyba zaryzykować kupno jako pierwszą szosę - jeśli świadomie akceptujesz 'amelinium' ;)

Napisano

Ogólnie rower fajny, mim zdaniem trochę za drogi, ale na myśli mam coś innego. To Dura Ace 9-rzędowy. Komponentów do tego napędu już nie dostaniesz, zatem utrzymanie grupy "na poziomie" będzie niezwykle kosztowne, chyba że zdecydujesz się na downgrade roweru do ultegra (jeszcze da się kupić 9-rzędowe komponenty).

Napisano

Skoro masz budżet 4tys max..to ja bym szukał nowego ..szczerze mówiąc mnie w ogóle ten BMC nie przekonał..jakiś posklejany byle sprzedać...ciekawy ten Radom...

Napisano

A jeśli byłbym pewny z tym bmc, wiedzialbym o uszkodzeniach,dokładnej ramie,przednieprzerzutce,i dostałbym tydzień do zwrotu to brać rower? :) i co myślicie o tym spego

Napisano

@@lukasz318

Osprzęt jest sprzed ponad 10 lat... Dura-Ace był 9-tką ostatni raz w edycji 1997-2003. Rowery z osprzętem z tej epoki stoją zwykle 2000-2500 PLN jak są w dobrym stanie (na alu ramie). +1000 PLN za carbon-ramę, to jakieś nieporozumienie.

@, Moje zdanie na temat BMC znasz. Śmierdzi mi coś. Ryzyko jest Twoje niestety.

Napisano

Znalazłem jeszcze dwie bardzo ciekawe okazje a mianowicie : 

http://tablica.pl/oferta/giant-kolarzowka-defy-2-rower-szosowy-idealny-stan-CID767-ID5ePVH.html#798f077fa2

i

allegro.pl/show_item.php?item=4106817081&msg=Twój+e-mail+został+wysłany.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62

niska cena a wydaje mi się ,że rowery jak na początek to dość dobre :) szata graficzna też calkem :D

Napisano

Ten z uszkodzoną ramą odpada z definicji. Karbonu się nie naprawia, można jedynie łatać, a załatane miejsce nie będzie już miało tych samych właściwości.

Defy... Tak sobie.

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Napisano

Trudno powiedzieć, zdjęcia są kiepskie. Widać, ze tylna przerzutka ma otarcia i korba też. Gdybym miał dać 5k za używkę, to bezwzględnie musiałbym ją obejrzeć osobiście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...