Mod Team michuuu Napisano 31 Marca 2014 Mod Team Napisano 31 Marca 2014 Wożenie klucza niewiele daje. Małe poluzowanie którego nie wyczuwasz powoduje dalszą destrukcje. Jak masz jak Siara konto typu zaskurniak to kup korbę i suport.
Stasin Napisano 31 Marca 2014 Autor Napisano 31 Marca 2014 człowiek od ktorego kupiłem ten rower powiedział ze zwroci mi za naprawę 50zł. Moze warto zainwestować w nowa korba... Znajdę cos w tym przedziale cenowym... Cos sie nie nierozleci sie po tygodniu....?
Stasin Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Napisano 1 Kwietnia 2014 na razie zastosowałem metodę „na żyletkę” włozyłem dwa kawałki żyletki po miedzy osią suportu a korbą... Jak myślicie pomoże to???
Mod Team Puklus Napisano 1 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 1 Kwietnia 2014 Pewnie średnio albo tymczasowo, dokładając ok 50-70zł kupisz już całkiem sensowną korbę.
Stasin Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Napisano 1 Kwietnia 2014 powiem tak... =( mam 15lat i musiałem pożyczyć kilkaset zł zeby kupić sam rower... Powiem szczerze ze po prostu nie mam pieniędzy... Odkładałem ponad rok po to by kupić dobry rower a nie jakiegoś chińczyka z marketu... =(
Mod Team Puklus Napisano 1 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 1 Kwietnia 2014 No coż ci można polecić ... ta korba sie będzie degradować coraz bardziej. Możesz szukać jakiejś używki, ja za swoją 6 czy 7 lat temu dałem 60zł i do dziśna niej śmigam
Stasin Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Napisano 1 Kwietnia 2014 no jesli mam wymienic ja to niech sie degraduje... A mozna by kupić jakas tańsza stalowa... Ja używam roweru głownie do przemieszczania się nie do jazdy wyczynowej...
Mod Team Puklus Napisano 2 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 2 Kwietnia 2014 Możesz sobie nawet korbę za 30zł kupić nikt ci nie broni
Stasin Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Napisano 2 Kwietnia 2014 no na razie jest ok... Zyleta daje rade... jak sie całkem popsuje to sie bede martwił... Najchętniej kupił bym dobrą za nawet 100zł ale mnie nie stać... =( i stac mnie długo ne będzie...
AdamSiwy Napisano 2 Kwietnia 2014 Napisano 2 Kwietnia 2014 UWAGA UWAGA!!! Miałem dokładnie ten sam problem. Po pół roku dokręcania korby po każdej niewielkiej jeździe postanowiłem wymienić korbę (gniazdo kwadratu wyrobione). Kupiłem nową korbę, założyłem, wszystko cacy. I CO? po 50km korba złapała luzy (na pewno wszystko dobrze skręciłem), i dalej ten sam problem. WNIOSEK z tego taki że zanim założysz nową korbę, lepiej od razu wymienić oś suportu, bo mimo że wygląda ok, to ma minimalne zniekształcenia które w jakiś sposób uniemożliwiają trwałe połączenie. U mnie po wymianie osi (oraz korby po raz drugi ;[ ) problem nigdy się nie powtórzył. Może moje doświadczenie uchroni cię przed przykrą niespodzianką (mam nadzieję).
Stasin Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Napisano 2 Kwietnia 2014 Nie wiem czy mozna w takich sportach mozna wymieniać osie... =( nawet nie wiem jaka jest nazwa tego suportu...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.