Skocz do zawartości

[do 3000zł] Rower 27,5 czy 29 cali - propozycje

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Borykam się z tematem wyboru nowego roweru, dotychczas przejechałem dwa sezony na Rockriderze 5.3 z Decathlonu, chcę się przesiąść na większy rozmiar koła. Zastanawiam się który rozmiar koła będzie lepszy, bo na codzień rower ma slużyć na dojazdy do pracy, natomiast czasem (do kupy niech będzie 30 dni w roku) ma posłużyć do jazdy w górach i to tak w miarę ostro, raczej nie przewiduję startów w zawodach.

Wiem że rozmiar 27,5 jest ogólnie w tym sezonie zachwalany i naprawdę skłaniam się ku temu, natomiast ktoś może ma doświadczenie które podpowiada wybrać coś innego.

Po drugie prosiłbym o podanie jakiś rowerów do 3000zł max. 3200 i ani grosza więcej które Waszym zdaniem warte są tych pieniędzy. Osobiście zastanawiam się nieco nad Krossami modele R4/R6 lub B4 i Kellys Madman 30 oraz Giant Talon 27.5 2.

Jeżeli to ważne to w sezonie robię około 4000 km.

P.S. Rozumiem że full w tej cenie jest nieosiągalny.

Pozdrawiam

Napisano

Heh. Koniec świata, porównałem sobie kilka z tych rowerów i wychodzi na to, że ten Talon od Gianta wychodzi korzystniej, niż odpowiedniki Krossa.

No to Polacy pojechali z cenami :) Kellys za to wygląda słabiutko.

Tak więc z podanych najbardziej przekonujący :

http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/talon.27.5.2/17696/74817/#specifications

Choć jestem prawie pewny, że ktoś w tej cenie znajdzie jakąś wypasioną promocję.

Napisano

Może ktoś poda coś poza tymi rowerami które znalazłem, ceny są niestety kosmiczne bo to czas kiedy rowery schodzą.

Napisano

Heh. Koniec świata, porównałem sobie kilka z tych rowerów i wychodzi na to, że ten Talon od Gianta wychodzi korzystniej, niż odpowiedniki Krossa.

Powiem Ci, że świat kończy się już od dawna ;) Lata świetlne temu, bo w 2009 r. kupiłem XTC2, bo Level A8 wychodził mniej opłacalnie.

Wybór rozmiaru koła to wybór cech roweru. Przy czym rozmiar koła to tylko jeden z wielu czynników. Ja wybierając sztywniaka wziąłbym duże koło. Ale skąd mamy wiedzieć co dla Ciebie będzie dobre?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...