Czarnyy Napisano 11 Czerwca 2006 Napisano 11 Czerwca 2006 Witam, postanowilem zmienic w rowerku wolnobieg z 6 na 7 rzedowy SHIMANO Mega Range 14-34T, i potrzebuję do tego jeszcze przerzutkę i własnie waham się pomiędzy tymi dwoma. Ktora radzicie ? Dodam, że jeżdże rowerkiem dualowym 70% po lesie reszta to asfalt, zdarzają się piaski, żwir, błoto, itp. Ktora bedzie działać pewniej i niezawodniej ?! Pozdrawiam
wawek Napisano 11 Czerwca 2006 Napisano 11 Czerwca 2006 Alivio jest bardzo dobre. Sora chyba nie obsłuży zębatki aż 34.
sebekfireman Napisano 11 Czerwca 2006 Napisano 11 Czerwca 2006 Sora na pewno nie obsłuży kasety z zębatką 34, nawet nie wiem czy Alivio da radę.
Czarnyy Napisano 11 Czerwca 2006 Autor Napisano 11 Czerwca 2006 Dzięki za szybką odpowiedź, a jakbym nie zmieniał wolnobiegu to jaką przerzutkę która obsługuje 6 rzędowy polecacie?!
von Lauenberg Napisano 11 Czerwca 2006 Napisano 11 Czerwca 2006 Altusa ewentualnie Acerę. Alivio obsłuży 34 zęby.
QWEY564 Napisano 11 Czerwca 2006 Napisano 11 Czerwca 2006 Alivio... Tu coś na temat sory: http://www.bikeworld.pl/rower/artykul/158/3/
Mod Team Odi Napisano 11 Czerwca 2006 Mod Team Napisano 11 Czerwca 2006 Zapewne chcesz kupić przerzutkę a nie "przerzutkę". Jak pisali koledzy Sora nie uradzi 34 zębów więc zostaje Alivio.
Hassasin Napisano 11 Czerwca 2006 Napisano 11 Czerwca 2006 Ja poleceam Sore ponieważ ma krótki wózek co w rowerze dualowym jest przydatne, chodziaż alivio też jest podobno bardzo dobre do tego typu rowerów bo jest pewno i lepiej sprawdza sie w tereni nawet od deore;D OFF road;D
wawek Napisano 11 Czerwca 2006 Napisano 11 Czerwca 2006 Ja poleceam Sore ponieważ ma krótki wózek co w rowerze dualowym jest przydatne, chodziaż alivio też jest podobno bardzo dobre do tego typu rowerów bo jest pewno i lepiej sprawdza sie w tereni nawet od deore;D OFF road;D przecież wyżej jest wyraźnie napisane że Sora nie obsłuży zębatki 34. Ja poleceam Sore ponieważ ma krótki wózek co w rowerze dualowym jest przydatne, chodziaż alivio też jest podobno bardzo dobre do tego typu rowerów bo jest pewno i lepiej sprawdza sie w tereni nawet od deore;D OFF road;D Przecież wyżej jest wyraźnie napisane że Sora nie obsłuży zębatki 34.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.